Ивет Лалова не скри, че е много щастлива от класирането

...
Ивет Лалова не скри, че е много щастлива от класирането
Коментари Харесай

Лалова на полуфинал на Световното, Габи Петрова си тръгва

Ивет Лалова не скри, че е доста щастлива от класирането си за полуфинал на 100 м на международното състезание по лека атлетика в Лондон. Българската лекоатлетка приключи трета в своята серия и си обезпечи място в идващия старт на шампионата, който ще се организира на следващия ден (6 август).

"Симоне беше прав! Беше дълъг месец, в който аз в действителност работих старателно. Мога да кажа, че толкоз усърдно не съм упражнявала от доста време насам. Такъв режим и такава диета не съм се старала да имам от доста дълго време. Дадох всичко от себе си, а Симоне сподели, че ще се изненадам какъв брой добре ще се усещам още на първото тичане ", сподели тя минути откакто приключи.

"Беше ме боязън малко от дъжда, тъй като аз съм лека спринтьорка и неподходящите условия ми въздействат доста. Имах шанс и в действителност се изненадах. Почувствах доста добре бягането ", добави Лалова.

Тя ще взе участие и в още една дисциплинираност на шестото в кариерата си международно състезание - бягането на 200 м. Самата Лалова неведнъж е заявявала, че това е по-силната и по-любимата ѝ отдалеченост.

"За мен 100 м е загрявка. Реших да тичам, с цел да ми даде малко повече убеденост, с цел да усещам в какво положение съм и да ми даде една добра подготовка за 200 м ", оптимист е тя.

В същото време ядосана и разочарована - такава е след отпадането си от международното състезание по лека атлетика в Лондон Габриела Петрова. Сребърната медалистка от европейското състезание в зала през 2015 година не съумя да се класира за финала в тройния скок и остана 17-а в квалификациите.

"Тепърва ще си обясня какво не ми доближи. Но каквото и да кажа, то е след приключен факт. Остава единствено ядът и разочарованието. Добре се усещах. Нещо с бягането не се получаваше, най-малко това говорихме с треньора ми по време на самото съревнование. Обсъждахме, че бягането не е задоволително бързо, с цел да се получи прекрасен скок. Това е единственото, което мога да кажа като причина ", сподели Петрова след надпреварата.

В предходното издание на надпреварата през 2015 година в Пекин, Петрова се класира на 4-о място. През предишния сезон обаче тя беше със спрени права за няколко седмици, откакто беше уличена в приложимост на мелдоний. След като беше оневинена пък, получи контузия в гърба.

"Проблемът не е механически, което е добре в случай, че бързината като качество може да се тренира и да се усъвършенства. Дано следващата година да съм по-добре ", приключи Петрова.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР