Ивайло Спасов е новият MasterChef на България! В оспорвано готвене

...
Ивайло Спасов е новият MasterChef на България! В оспорвано готвене
Коментари Харесай

Ивайло спечели готварското шоу MasterChef и 100 000 лева

Ивайло Спасов е новият MasterChef на България! В оспорвано готвене с другите двама финалисти - Виолина и Митко, текстописецът от Кърджали надви и подвигна почетната статуетка.

В последната за сезона кулинарна борба котел дибито на Ивайло победи шоколадовия мус на Виолина и това донесе купата и 100 000 лева на 37-годишния татко на дребен наследник.

" MasterChef " беше едно ненадейно за мен премеждие, тъй като не се записах самичък за него, имах съмнение дали да се пусна изобщо в играта ", споделя Ивайло.

Тазгодишният кулинарен тв-шампион работи като текстописец, написа за музика и кулинария, провежда празненства. Разглежда храната като културен феномен, тъй като тя може да трансформира ориси, да учи на дисциплинираност и самоконтрол.

Роден е и е израснал в Кърджали. Баба му и дядо му са тракийски бежанци и около тях е опознал близкоизточните усети и артикули като нахут, тахан, трахана. Прекарал е две години в Берлин, където се е въодушевил от интернационалната кухня.

И до през днешния ден се дефинира като кулинарен авантюрист - обожава да се разхожда из уличките до Женския пазар и да пробва street food. Мечтае да има лично местенце за улична храна, където да предлага сочно и добре овкусено месо, самун и туршии, " които те карат да слюноотделяш. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР