Ивайло Мирчев от ДБ обаче каза, че партията на Бойко

...
Ивайло Мирчев от ДБ обаче каза, че партията на Бойко
Коментари Харесай

Атанасова: Логично е гръбнакът на бъдещо управление да са ГЕРБ и „Демократична България

Ивайло Мирчев от Демократична България обаче сподели, че партията на Бойко Борисов би трябвало да бъде държана надалеч от властта

Ако зависи от ГЕРБ, България ще има постоянно държавно управление. Това сподели Десислава Атанасова от ГЕРБ в студиото на „ Тази заран “ по бТВ.

„ Ние сме декларирали, че с всички сме подготвени на градивен разговор. Това, че някой не разчитат публичните настройки, че не разчитат вотът на хората, е за тяхна сметка “, добави тя.

Според нея е разумно гръбнакът на бъдещо ръководство да са ГЕРБ и „ Демократична България “.

" Ние сме за евроатлантическия път на България. Позицията във връзка с еврозоната, позицията във връзка с фискалната политика и обществените финанси, позицията във връзка с диверсификация и ред други тематики, които никога не мога да кажа, че ние с „ Демократична България “ идеологически имаме някакви несъгласия. За сметка на това те избират да водят диалог и освен, а да ръководят със своя противовес “, изясни Атанасова.

Ивайло Мирчев от „ Демократична България “ обаче сподели по-рано в предаването, че ГЕРБ и Движение за права и свободи би трябвало да бъдат държани надалеч от изпълнителната власт. 

„ Това е наш явен ангажимент. Да пуснете ГЕРБ в изпълнителната власт, е като да оставите дете единствено в сладкарница “, добави той.

Относно предлагането на ГЕРБ да се сформира кабинет с „ носеща структура “ ГЕРБ-ДБ Мирчев разяснява, че партията на Бойко Борисов желае да си измие ръцете с „ Демократична България “.

„ Още в предния парламент Христо Иванов (съпредседател на Демократична България - б.р.) доста ясно се обърна от трибуната на Народното събрание към новото болшинство сред ГЕРБ, Държавно стопанско предприятие и „ Възраждане “ и им сподели: „ в случай че в този момент свалите държавното управление, нямате проект какво да извършите оттук насетне. Когато пристигна нов парламент, също нямате проект, нямате сътрудник. Сега се вижда, че ГЕРБ няма сътрудник “, подсети Мирчев.

Атанасова пък разяснява, че са нечиста сделка изказванията му, че Демократична България не са получили поддръжка в зала за правосъдната промяна и че в действителност това е по-скоро фасада.

„ ГЕРБ е единствената партия в мандата с министър председател Борисов, която направи смяна в Конституцията в частта правосъдна промяна. Христо Иванов беше министър в това държавно управление. Тогава управлявахме с „ Реформаторския блок “ и разпоредбите, по които беше определен основният прокурор, са разпоредбите на Христо Иванов. Може би не беше неприятно да попитате и по какъв начин виждате бъдещата правосъдна промяна, тъй като сякаш в обществото само и единствено „ Демократична България “ си лепят етикет на ревера - ще вършим правосъдна промяна, само че дали някой е чел техните оферти за правосъдна промяна? “, сподели още тя.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР