Ивайло Калфин е убеден, че не е добър вариант България

...
Ивайло Калфин е убеден, че не е добър вариант България
Коментари Харесай

Калфин с ключови думи за еврото и Шенген

Ивайло Калфин е уверен, че не е добър вид България да има държавно управление на малцинството.

" Това значи за всяко гласоподаване да има някаква поддръжка, която не е обществена. Ще ми се да имаме постоянно държавно управление, само че то би трябвало да е с ясно болшинство ", съобщи по Нова нюз изпълнителният шеф на Европейска фондация за възстановяване на изискванията на живот със седалище в Дъблин.
-->
Цялото нарастване на пенсиите го изяде инфлацията, изясни Калфин, който е някогашен обществен министър.

Според него „ раздаването на пари на калпак ” усилва инфлацията. „ Тези 25 ст. на литър гориво или помощта за бизнеса за цената на тока – смешно е някои компании да се подкрепят от бюджета. Помощта на страната идва от събиране на налози от всички ни ”, сподели някогашният евродепутат.

Според него сходно наливане на пари се случва поради неналичието на държавно управление, което да носи отговорност. „ Никой няма подобен небосвод – има потребност от дълготрайна политика. В обществената политика има потребност от промени, които да се случват ”, изясни Калфин.

„ За минималната работна заплата (МРЗ) би трябвало да се контракти механизъм – половината от междинната работна заплата, което не е еднократен механизъм. Тя се полза с налози, това значи повече налози. Мнозина, изключително общински чиновници са на МРЗ, няма доста разлика сред ниско и високо квалифицирани. Лесно е на депутатите да разпределят парите на някой различен ”, сподели Ивайло Калфин, който с изключение на министър бе и евродепутат.

„ Има потребност от небосвод и по-дългосрочна политика, а не от бързи ограничения, които отварят още доста (неясноти) ”, счита той. Според него е вярно е да се изчака внасянето на бюджет за 2023 година

„ В очакване на основаване на държавно управление не е работа на служебния кабинет да основава политики за идната година, това не са няколко цифри, които се събират, а това са огромни системи. В служебния кабинет има огромни специалисти, само че те не могат да носят отговорност за идната година ”, сподели Калфин.

„ България има потребност да одобри еврото, само че би трябвало да приготви стопанската система си. Няма действителен спор „ за ” и „ срещу ”, сподели той. Хората няма да обеднеят, рисковете са други. Нужен е стопански разбор. Спомняме си предходната рецесия 2008 година, някой сподели, че на юг хората са по-мързеливи – не е правилно, там имаше по-слаби политики ”, безапелационен е Калфин. Нужно е да увеличим продуктивността и приходите, това значи стопанската система ни да е по-сравнима и приходите ни с европейските, добави той. Еврозоната не би трябвало да е политическа цел, там водеща би трябвало да е киномиката.

Според него отлагането ни за Шенген е по политически аргументи. „ Случилото се с България взема решение по недодялан метод вътрешно политически проблеми в други страни, изясни Калфин. Шенген е система, която се основава на техническо осъществяване на условия, които от дълго време са изпълнени. Много е елементарно да седиш по средата на Европа и да казваш: „ Спрете всички бежанци да не идват при нас ”, без да оказваш подпомагане ”, изясни Калфин. Според него поставените към страната ни условия не са съществени.

„ Политическият интерес на Австрия и Нидерландия е големия брой мигранти, факт е, че малко на брой от тях идват от България и Румъния. Като влязат България и Румъния в Шенген от Гърция до Швеция няма да има граници. Ние може да сме в там и да има инспекция на паспортите по границите ”, изясни Калфин. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР