Ивайло Иванов, който е единствена кандидатура за поста, беше изслушан

...
Ивайло Иванов, който е единствена кандидатура за поста, беше изслушан
Коментари Харесай

Кандидат за управител: НОИ ще плаща обезщетения електронно

Ивайло Иванов, който е единствена кандидатура за поста, беше изслушан през днешния ден от парламентарната обществена комисия. Той показа идея за ръководство на Национален осигурителен институт за интервала 2017-2021 година.

Пред публицисти Иванов посочи, че ще се опита това да се случи в оптимално къси периоди - евентуално от 2019 година, дружно с опцията осигурителният стаж да може да се ревизира електронно.

По думите на претендента за шеф на Национален осигурителен институт по този начин ще бъдат улеснени хората, няма да се редят на опашки и да чакат. Ще се резервира обаче опцията за тези, които не могат да подават заявки електронно, да го вършат и по старите способи.

Изплащането на компенсации по електронен път е стратегия на електронното държавно управление, която планува сега, в който се дефинира компенсацията, да можеш да го получиш непосредствено по дебитната карта. Уведомителните писма от Национален осигурителен институт също ще се изпращат от ден на ден по електронен път, като авансово ще се набират допустимо най-вече електронни адреси. Така ще бъдат спестени доста пари, сподели Ивайло Иванов, представен от Българска телеграфна агенция.

Пред обществената комисия претендентът за шеф на Национален осигурителен институт разгласи, че няма да прави съкращения в осигурителния институт. В момента 3467 чиновници работят там. Преди две години, когато беше направена административна промяна, 10 % от щатните бройки бяха съкратени - близо 360 души, и сега чиновниците са тъкмо толкоз, колкото би трябвало да бъдат, означи Ивайло Иванов.

По думите му на този стадий не се планува и нарастване на работещите, само че евентуално с новите функционалности, които ще бъдат вменени към експертизата на работоспособността, ще би трябвало да се укрепи потенциалът за спомагателни действия.

Депутатите от обществената комисия дефинираха Ивайло Иванов като потвърден специалист в обществената област и неоспорим експерт. Той е зам.-социален министър сега. Кандидатурата му е импортирана от ГЕРБ и "Обединени патриоти ".

Остава разочарованието, че ще избираме сред по-малко от двама души, и това предписание се трансформира в традиция, сподели депутатът Павел Шопов от Оперативна програма. По думите му този укор не е толкоз към ръководещите, а към опозицията, която няма собствен претендент.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР