Иван Зафиров-Копата е втори в класацията за най-много мачове с

...
Иван Зафиров-Копата е втори в класацията за най-много мачове с
Коментари Харесай

Копата: Болно ми е да гледам ЦСКА

Иван Зафиров-Копата е втори в класацията за най-вече мачове с екипа на ЦСКА, като от първия, починалия Борис Гаганелов, го разделят единствено 10 срещи. Легендарният бранител има 340 дуела за армейците в два интервала (1962-66; 1968-81). Зафиров е деветкратен първенец с алените. Затова и мнението на 75-годишния деец тежи толкоз доста. Той е човек, който чудесно знае какво е ЦСКА, откакто е изиграл десетки паметни мачове с алената фланелка.

„ Гледам мачовете на ЦСКА, само че колкото повече ги виждам, толкоз повече се отчайвам. Девето място от шест мача е трагично за марката ЦСКА. Болно ми е доста да приказвам по тематиката „ ЦСКА “. Да гледаш по какъв начин тимът се мъчи, по какъв начин не може да побеждава. Да се веселя единствено на един триумф във Враца… То огромна победа, огромно нещо при този Ел Маестро ли е, какъв ли е? Идва тук и единствено след няколко мача стартира да се оплаква – физически не бил квалифициран тимът и така нататък Ти авансово не си ли видял къде идваш, какъв тим поемаш, в какво положение. Тогава казваш, не мога да дойда, тъй като този тим не е за мен. Прецени ги тези неща авансово, преди да дойдеш. Казваш, господин Ганчев, аз не мога да повеждам този тим поради това, това и това… Явно е тук единствено за паричките. Почва се, в този момент би трябвало да вземем трима нови футболисти, да вършим нова подготовка. Какви са тези неща, това не мога да схвана “, споделя пред „ Тема Спорт “ славният защитник на ЦСКА и националния тим.

„ Страх ги е да постановат млади момчета. Ние влизахме при мъжете на 16-17 години и бяхме подготвени да изядем тревата. Стадионите бяха препълнени, противниците мощни и нас ни пускаха да играем. Защо не ги пробват в този момент тези юноши, откакто тимът е девети. Какъв смисъл има от толкоз чужденци, в случай че ЦСКА не играе нищо и резултатите са кошмарни “, добави Зафиров.

„ По този метод, както я карат в клуба, изобщо не виждам светлина в тунела. Така няма да стане. Купуват се единствено чужденци, и то слаби футболисти. Поизлъжат с визитка, с видеоклипове и хайде, вземат ги. Много ме боли от протичащото се с ЦСКА. Като изляза от входа, и незабавно ме почват хората: Какво вършиме вие с това ЦСКА, Зафиров? И аз се чудя какво да им отговоря. За да не могат да се случат нещата при тази финансова непоклатимост, значи има проблем със селекциите, с треньорите “, добави Копата.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР