Иван Тотев официално обявия, че няма да се кандидатира за

...
Иван Тотев официално обявия, че няма да се кандидатира за
Коментари Харесай

Иван Тотев няма да се кандидатира за кмет, бил уморен

Иван Тотев публично обявия, че няма да се кандидатира за трети път за кмет на Пловдив. Тотев, който е и локалният водач на ГЕРБ в Пловдив разгласи, че има потребност от отмора. Изявлението му пристигна часове преди началото на партийните номинации на ГЕРБ за локалния избор. От известно време из медиите циркулира информацията, че Тотев към този момент не е долюбван от вожда Бойко Борисов и че за кандидат-кмет в Пловдив ГЕРБ гласят Здравко Димитров, който сега е регионален шеф.
Името на Тотев от време на време се завърта в кавги, свързани с инфраструктурни планове в Пловдив, с организацията на дейностите към Пловдив като Европейска столица на културата и около далаверите на заместниците му и районните кметове на Пловдив. На конгреса на ГЕРБ преди няколко седмици Бойко Борисов загатна Пловдив като образец за партийци, които са се самозабравили и той персонално е трябвало да въдворява ред и да уволнява.
Самият Тотев показва други аргументи за решението да не се кандидатира - имал потребност от отмора след 8 години като кмет. Преди това той бе областен кмет и регионален шеф. Имало е доста тежки решения, водил съм редица борби. Това лишава от персоналната сила на човек. Чувствам, че към този момент има едно прегряване у мен, съобщи Иван Тотев. По думите му решението и персонално и не му е оказван напън от партията.
Според Тотев за двата му мандата " Пловдив се е трансформирал по този начин, че всеки да може да откри своето място в него ".
В пловдивската конструкция на ГЕРБ стартират вътрешни номинации за кмет, а Иван Тотев разгласи, че ще си направи самоотвод, само че ще продължи да работи за партията.
Всички номинации за претенденти на ГЕРБ за кметове би трябвало да бъдат направени до 10 август. След това Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще утвърждава кандидатите.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР