Иван Тотев няма да бъде номиниран за трети мандат, съобщиха

...
Иван Тотев няма да бъде номиниран за трети мандат, съобщиха
Коментари Харесай

З. Димитров пред Стандарт:Борисов решава кметовете

Иван Тотев няма да бъде номиниран за трети мандат, оповестиха от ГЕРБ
Премиерът Бойко Борисов взема решение кой ще бъде претендентът на ГЕРБ за кмет на Пловдив. Това съобщи пред „ Стандарт” губернаторът на Пловдив Здравко Димитров. По-рано през днешния ден кметът под тепетата Иван Тотев за първи път обществено даде знак, че може да не се кандидатира за трети мандат. И съобщи: Здравко Димитров би бил прелестен кмет.

ВИЖ ОЩЕ: Тотев видя Здравко Димитров кмет на Пловдив

Попитан има ли към този момент предложение от Борисов за поста Димитров повтори единствено: Премиерът взема решение. Източници от ГЕРБ потвърдиха пред „ Стандарт” обаче, че ориста на Тотев е решена. Той няма да бъде номиниран за трети мандат. Засега любимец на Борисов бил имено регионалният шеф Димитров. Самият Тотев се опитвал да наложи за собствен правоприемник един от тримата си заместници - Николай Чунчуков, Георги Стаменов и Димитър Колев, чиито имена стартира през днешния ден.

Премиерът Бойко Борисов ще каже кой ще е кмет на Пловдив. Дали ще е Николай Чунчуков, Георги Стаменов или Димитър Колев, той ще реши - неговата дума е последна, сподели Тотев в отговор на въпрос дали ще се кандидатира за трети мандат. И добави: "Областният шеф Здравко Димитров би бил прелестен кмет на Пловдив ". Тотев съобщи, че сред двамата няма конспирация и увери: "Моето предпочитание е ГЕРБ да ръководи още веднъж Пловдив, след два сполучливи мандата ".

Решението за кметовете няма да бъде взето на конференцията на ГЕРБ този уикенд, безапелационен е още източникът ни. Номинациите обаче няма да са факт и в последния миг. Най-вероятно след промените в ГЕРБ през уикенда имената на новите кметове ще са на дневен ред и ще станат ясни юли и август.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР