Иван Тодоров, шефът на компанията-работодател на Кристиян Бойков „ТАД Груп”,

...
Иван Тодоров, шефът на компанията-работодател на Кристиян Бойков „ТАД Груп”,
Коментари Харесай

Арест очаква шефа на хакера Кристиян!

Иван Тодоров, шефът на компанията-работодател на Кристиян Бойков „ ТАД Груп”, се чака да бъде задържан. Това показа единствено пред Lupa.bg топ ченге, наясно с продължаващото следствие против 20-годишния хакер.Според информацията компютърните спецове са въртели противозаконна търговия с персоналните данни на стотици хиляди българи. Търсят се доказателства, че хакерите са присвоявали имената на клиентите на огромни компании и са ги продавали на конкуренцията.Криминалистите вървят по диря, че Иван Тодоров и компания са „ забърсали” данните на 200 000 купувачи на огромна автомобилна компания, с цел да ги предадат против съответното възнаграждение на директния им съперник.

И още – в Министерство на вътрешните работи ревизират случай на продажба на досиетата на доста нашенци на хазартна компания – хегемон в характерния бизнес. Затова и проверяващите ровят за доказателства за кибершпионаж и оповестяване на персонални данни в контраст на закона.
Именно за събиране на доказателство по-рано през днешния ден спецченгета от ГДБОП влязоха в офисите на „ ТАД Груп”. От компанията към този момент оповестиха, че застават зад своя чиновник и няма да декриптират служебните компютри за проверяващите.В един от конфискуваните от Кристиян Хакера компютри, който към този момент е разкодиран, е открита информация, съгласно която пловдивчанинът е разполагал с масив от данни от Национална агенция за приходите, по-голям от този, изпратен на медиите, освен това дни преди първия имейл, с който се оповестява за офанзивата.Според основния прокурор Сотир Цацаров проблемите няма да се решат единствено със задържане на нарушителя. По думите му Кристиян Бойков не е работил самичък. Вероятно с незаконния бизнес е осведомен и неговият шеф Иван Тодоров.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР