Иван Таков заяви, че БСП-София не приема решението на Националия

...
Иван Таков заяви, че БСП-София не приема решението на Националия
Коментари Харесай

БСП-София със сигнал до контролния орган на партията: Уставът и правилникът бяха безцеремонно потъпкани

Иван Таков съобщи, че БСП-София не приема решението на Националия съвет на столетницата в неделя, защото не са законни. „ Категорично декларирам, че кворум нямаше. Може да се види от видеозаписите и звуковите файлове. Правилата бяха потъпкани. Аз и моите сътрудници не считаме, че сега са ни отнети правата. Пуснали сме сигнал до Общопартийната контролна комисия, която е нашият най-висш орган и управлява решенията на Националния съвет. Изредили сме нарушаванията, които сме видели. До решението на органа ние сме задължени да упражняваме нашите отговорности “, съобщи Таков.

„ В СОС предстоят извънредно значими седмици. Ще се гледа бюджетът, внесли сме рефенерендум за ПСА, в навечерието сме на европейски избори. За мен е неразбираемо за какво в навечерието на евроизбори и на постоянният цикъл отчетни избори в София се получва това.  Искам да разсея една огромна неистина - чуваме от управлението, че нямало санкции. Уставът е безапелационен. Ако решението бъде вкарано в действие, то ще засегне хиляди социалисти от столичната организация “, съобщи Иван Таков.

Той акцентира, че по този начин сътрудниците му няма да могат да се кандидатират за позициите през идващите 12 месеца.

„ По-тежко наказване за Градската организация не може да има. Не може груповите санкции да не престават “, добави той. 

„ Това ли е премията за може би една от най-силните избори, които сме провели през последните години? На нас успеха на изборите ни беше открадната. Не мога да приема едно такова неуставно наказване “, изясни водачът на столичните социалисти.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР