Иван Петков вече не е селекционер на женския национален отбор

...
Иван Петков вече не е селекционер на женския национален отбор
Коментари Харесай

Женският волейболен отбор на България остана без селекционер

Иван Петков към този момент не е селекционер на женския народен тим по волейбол. Треньорът се е срещнал персонално с президента на федерацията (БФВ) Любомир Ганев и го е уведомил, че има други проекти за бъдещето си. Двете страни са се споразумели за предварително преустановяване на контракта, който беше до края на календарната година.

" Изключително съм признателен на Иван за свършеното през последните години - разяснява Ганев. - Треньорът извърши поставената цел да изравни интереса към нашите дами с мъжкия народен тим. Еуфорията към мачовете на европейската Златна лига и европейското състезание скоро няма да бъде забравена. Пожелавам триумф на Петков в бъдещите му инициативи. Вратата към БФ Волейбол постоянно ще бъде отворена за него. "

В момента 45-годишният експерт е ментор на украинския отличник " Прометей ", с който се класира за Шампионската лига. Преди това той бе отпред на българския хегемон " Марица " (Пловдив), който печели купата в женското състезание непроменяемо от 2015 година насам.

Иван Петков бе назначен за старши-треньор на А отбора през 2018 година и за четири сезона съумя да го изведе два пъти до купата в европейската Златна лига (2018, 2021) - комерсиалния шампионат на континенталната конфедерация (CEV). Като селекционер на дамите той води България на две европейски шампионати - 8-о място през 2019 година и 9-о място през 2021 година, когато страната ни беше съдомакин.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР