Иван Перишич беше героят за хърватите на полуфинала на Световното

...
Иван Перишич беше героят за хърватите на полуфинала на Световното
Коментари Харесай

Перишич: Меси тръгва за титлата за пети път, но ние сме готови

Иван Перишич беше героят за хърватите на полуфинала на Световното състезание в Русия преди четири години, като неговото попадение заличи преднината на Англия, а по-късно подаде на Марио Манджукич за победния гол. Тогава Хърватия се наложи с 2:1 след продължения, с цел да се класира за мача за купата. Но Франция беше прекомерно мощна за тях.

" Чувството е прелестно, на две следващи международни шампионати сме най-малко на полуфинал и като всеки състезател желая да съм на край. Аржентина е сложен противник, тъй като се раздават на 100 %, страхотни са ", стартира Перишич с комплиментите за съперника, който ги чака на следващия ден.

Хърватите излязоха много икономично от групата, по-късно два пъти победиха на дузпи и Япония, и Бразилия и ето ги още веднъж пред вратите на нов мач за купата. Трябва обаче да се оправят с Аржентина и суперзвездата им Лионел Меси.

" Ще бъде сходен мач като с Англия в Русия, само че всичко ще зависи от нас. Ако покажем същинското си лице, всичко е допустимо ", сподели Перишич на конференцията, която се организира в най-голямата зала на пресцестъра – наричана Виртуалния стадион, където нормално се излъчват мачовете в кино условия. Огромният интерес на публицистите принуди ФИФА да провежда срещата с медиите на хърватския тим по този метод.

След това Перишич продължи да прави паралели сред Русия 2018 и Катар 2022.

" Много неща си наподобяват, само че има и разлики. В Русия бяхме затруднени от многото път, който трябваше да преминем. А в този момент сме в същия хотел, имаме половин час с рейс до стадиона и това е доста по-добре. Що се отнася до Англия и Аржентина. Доста сходна обстановка – тогава англичаните бяха топ-отбор със страхотни играчи като сегашния ни противник. Анализирахме ги добре, ще бъдем подготвени ", умерено споделя хърватската звезда.

Нападателят на Тотнъм се разписа в мача с Япония и това попадение ще бъде запомнено, защото е 10-о за него на Световно състезание и с него задмина 9-те на Давор Шукер, с цел да се трансформира в голмайстор номер 1 в историята на хърватския футбол на подобен конгрес.

" Головете не са толкоз значими за мен, ще направя всичко за тима, по този начин е било, по този начин ще бъде. Така че се веселя по какъв начин това попадение е било в услуга на отборната ни цел. Затова даже не обичам да приказвам доста по отношение на статистиката ", отговори той на въпрос дали има за цел да усили персоналната си сметка.

След това той изясни, че целият свят преди началото на шампионата е приказвал по какъв начин Меси и Роналдо би трябвало да завършат кариерите си със международна купа. Но Перишич има свое виждане. Защо да не приключи с купа кариерата на Лука Модрич?

" Видяхме, че Португалия загуби с Роналдо, той беше пет пъти на международно състезание и не съумя да го завоюва. Меси отива за купата за пети път. Той ще направи всичко, с цел да я вземе, само че ние също ще бъдем на 100 % отдадени, тъй като желаеме трофея. Ще бъде добър, сложен и мъжки мач. И евентуално по-добрите ще завоюват ", споделя  още 33-годишното крило.

Той се познава сносно с Лаутаро Мартинес, защото двамата до скоро бяха съотборници в Интер (Милано). А на следващия ден ще се изправят един против различен. Журналистите го попитаха дали са се чули по телефона по време на Мондиала.

" Когато бяха мачовете в групите – да. Сега – не. Те са такива, че нямат самообладание да играят за Аржентина, приказвах доста с тях по-рано в клуба за това. Ние сме същите. И ние, и те ще бъдем на 100 %. Надявам се, че целият стадион ще се радва ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР