Иван Гешев за акциятаСобственикът на Винпром Миню Стайков е задържан

...
Иван Гешев за акциятаСобственикът на Винпром Миню Стайков е задържан
Коментари Харесай

Задържаха собственикът на „Винпром” Миню Стайков и още над 10 души

Иван Гешев за акцията Собственикът на „ Винпром ” Миню Стайков е арестуван при акция на спецпрокуратурата. Това заяви зам.-главният прокурор Иван Гешев.

По думите му са арестувани над 10 души, измежду които водач на камион и пазач. Обиски се правят във „ Винпром Карнобат ”, „ Разузнавателна служба на Великобритания Индустрийс ” и „ Топаз МЕЛ ”, а следствието е за данъчни закононарушения, пране на пари, държане на акцизни артикули без бандерол и противозаконна фабрика за цигари.

Делото било формирано преди към два месеца , когато ГДБОП и спецпрокуратуата намерили фабрика за противозаконни цигари в Карнобат. Оказало се, че синът на кмета на Карнобат Иван Димитров е притежател на постройката, в която се е помещавала фабриката. Тя била от затворен вид и никой не влизал и излизал от нея. Вътре работели арменци, имали там спални и фитнес. Димитров споделил, че не е знаел защо се употребява постройката.

" Все още е мъчно да се каже каква е вредата за държавния бюджет. Претърсвания сега вървят на 6-7 адреса ", разяснява още Иван Гешев.

-->

На място в Карнобат и близките обитаеми места е зам-главният прокурор по следствието Борислав Сарафов, с цел да оказва методическа помощ. Правят се инспекции на компании от Национална агенция за приходите и митниците. Проверява се и дали " Винпром Карнобат " е заявил вярно пред страната създаденото.
Повдигнати обвинявания все още обаче няма към никого.

По думите му няма връзка сред настоящето следствие и делото против семейство Арабаджиеви. От тях и все още няма диря, а съгласно Гешев на всички места по света било „ обикновено ” авторитетни предприемачи да имат връзки в службите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР