Иван Гешев излезе на мълчаливо бдение пред Съдебната палата, за

...
Иван Гешев излезе на мълчаливо бдение пред Съдебната палата, за
Коментари Харесай

Гешев излезе на мълчаливо бдение срещу закриването на спецпрокуратурата


Иван Гешев излезе на безмълвно бдение пред Съдебната палата, с цел да брани „ независимоста на правосъдната система “. С него бе и представителят на прокуратурата Сийка Милева, както и няколко от охранителите на Гешев. Те се включиха в групата от магистрати, които излязоха по обед пред Съдебната палата в символ на митинг против признатите законови промени, с които се закриват спецсъдилищата и спецпрокуратурата.

Поправките бяха импортирани от „ Демократична България “ и признати в правната комисия през вчерашния ден.

Пред медиите Гешев изясни, че сбирката не е по негова иницатива, а на сътрудниците му. Благодаря ви и се гордея, че съм основен прокурор на Република България, съобщи той на потегляне и бе изпратен от аплодисментите на подчинените си.Пожела на българите примирение и радостни празници и се прибра в постройката. Говорителят му Сийка Милева остана, с цел да разяснява против какво са недоволни. По думите й бдението е против " лобистки законодателства, които се прокарват незабавно ". Целта била да се унищожат работещи структури като спецпрокуратурата.

Милева изясни, че задачата на измененията била да се пазят " непознати държавни ползи " и обвинени с огромни финансови запаси.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР