Иван Ченчев разкри защо БСП поиска специален доклад от Българска

...
Иван Ченчев разкри защо БСП поиска специален доклад от Българска
Коментари Харесай

Иван Ченчев: В БСП смятаме, че икономиката на България в този момент не е готова за еврото

Иван Ченчев разкри за какво Българска социалистическа партия изиска специфичен отчет от Българска национална банка за изгодите от еврото.

" Няколко са аргументите. Първо е това, че Българска социалистическа партия има поредната позиция да декларира с изключение на, че мястото ни е в Шенген и ние като пълновръстен член на Европейски Съюз би трябвало да приемем еврото, само че стопанската система на България в този миг не е подготвена. Има и решение на Народното събрание, че Българска народна банка би трябвало да предприеме всичко, което й разрешава закона, с цел да осведоми Народно събрание и депутатите с цялостен разбор със съответните статистики, с цел да може те да вземат осведомено решение. Българска народна банка е институцията, която би трябвало да разсее всеки един български жител дали ще му е по-добре, когато влезем в Еврозоната. Всеки един народен представител би трябвало да се осведоми за плюсовете, за изгодите. Това, което се случва е, че отново няма изясненост и успокоение в българина. Има степен на неинформираност у хората и всеки жител има правото да знае ", сподели той в предаването " Лице в лице " по БТВ.

" Тодор Тагарев отиде на едно посещаване в Съединени американски щати, по-скоро имиджово, защото ние го попитахме в пленарна зала от кого е оторизиран да взема решения, че да договаря за дислоциране на непознати сили. Той в Народно събрание не отговори съответно на нито един въпрос. Искаме му оставката за изцяло творчество. С дейностите, които той подхваща, ние го назоваваме министър на войната ", разяснява още Ченчев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР