Ива Софиянска, която се раздели с Нова телевизия, щяла да

...
Ива Софиянска, която се раздели с Нова телевизия, щяла да
Коментари Харесай

Ива Софиянска се отказва от НАТФИЗ в първи курс

Ива Софиянска, която се раздели с Нова телевизия, щяла да направи всичко допустимо, с цел да продължи като кореспондент в друга медия. Като нищо би могла да отиде при остарелия си другар Слави Трифонов, чиито песни и концерти обожава. Дъщерята на тогавашния столичен кмет Стефан Софиянски била уверена, че е родена за тази работа, макар че рейтингът й в края на предишния сезон почнал пагубно да пада. Вече някогашният й продуцент и безконечен другар Мариян Станков-Мон Дьо също я насърчавал да не се отхвърля от специалността, която практикува от много години насам. В рубриката „ Говори с Ива “ в „ Събуди се “ брюнетката направи няколко удара с микрофона: съумя да изтръгне откровения от Уестън – сина на Никълъс Кейдж, от Монсерат Марти – дъщерята на Монсерат Кабайе, от Кирил Сакскобургготски, от Стефан Живойнович – наследника на Лепа Брена... Тъкмо поради мерака си да прави изявленията, Ива загърбва актьорското майсторство – специалността, в която е призната в НАТФИЗ. И макар, че от 5-годишна мечтае за аудитория, учи единствено два семестъра на „ Раковски “ – след това отлита за Лондон, където по това време изкласява бъдещият й брачен партньор Антон Божков, само че постоянно загатва, че не би се отказала от роля в подобаваща продукция. Тя обича да е пред камера – без значение дали ще задава въпроси или ще дефилира за Форум „ Българска мода “ със своите 180 сантиментра.  

Дебютира на дребния екран, когато е на 16 – тогава ученичка в Испанската гимназия. Става водеща в тийн предаването по Българска национална телевизия „ Мело тв фикс идея “, а сътрудниците й Ники Илиев и Наско Михайлов я хвалят за бързите й рефлекси и естественото й държание. Тогава изживява и първата си огромна тийнейджърска обич – Владо, висок 195 сантиметра, съученик от Испанската гимназия, който приключва „ Туризъм “ в УНСС. Гледат филми в дома на Софиянски, а родителите са спокойни, тъй като харесват юнака. В курсовете, където се приготвя за кандидатстването в НАТФИЗ, влиза в два съществени облика – продажница в “Спасителят в ръжта ” на Селинджър и Духа на пианото в “Лунната стая ” на Валери Петров. В ранната си младост споделя, че би играла във филми от сорта на сантименталните комедии “Как да разкараш гаджето за 10 дни ” и “Десет неща, които ненавиждам в теб ”. По-късно върви на „ учебно заведение “ в bTV, само че кариерата й продължава в Нова – още от паркета на „ VIP Dance “.  

" Смятам, че всичко съм постигнала сама. Не хвърча из облаците, в противен случай - стъпила съм крепко на земята. Признавам, че семейството ми е била като трамплин, що се отнася до това, че съм съумяла да основа контакти и да се срещна с доста хора. Но в това време е имало случаи, когато всички тези хора не са желали да ме вземат за нещо тъкмо поради това, че съм Софиянска ", изповядва се Ива пред списание Max. Пак там се жалва, че не е била пощадена от етикетите “лигла ”, “надута ”, “момичето на баща ”… Средната щерка в женското царство на Софиянски обаче не им обръща прекомерно вримание – тя тренира и характера си, до момента в който се занимава с бадминтон, тенис на корт и на маса, ски, сноуборд, карате. Обича да подготвя на децата си Мая и Васил пълнени чушки, сарми, грах, палачинки.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР