Италия за първи път от 17 години е с най-много

...
Италия за първи път от 17 години е с най-много
Коментари Харесай

Италия за първи път от 17 години с най-много представители на четвъртфиналите в Шампионска лига

Италия за първи път от 17 години е с най-вече представители на четвъртфиналите в Шампионска лига. Общо три италиански отбора - Наполи, Милан и Интер доближиха до тази фаза на шампионата. 
Прочетете още
Така Италия постави завършек на сериозна суша. За последно страната имаше трима представителя на четвъртфиналите през сезон 2005-2006, а тогава тимовете бяха Ювентус, Интер и Милан.

Нито един от трите тима тогава не доближи до финала тогава. 

Ювентус беше отхвърлен от финалиста Арсенал в четвъртфиналите, Интер отпадна от Виляреал също в четвъртфиналите, а Милан беше отстранен на полуфиналите от бъдещия победител Барселона. 

Друга любопитна детайлност е, че до четвъртфиналите доближиха единствено два от водачите в топ 5 шампионатите в Европа. 

Единствените водачи, които не престават в шампионата са италианският Наполи, който отстрани на осминафиналите Айнтрахт Франкфурт с общ резултат 5:0. Също по този начин и немският Байерн Мюнхен, който пък оправи с различен от водачите в топ 5 шампионати - френският ПСЖ. Баварците завоюваха с общ резултат 3:0

Лидерът във Висшата лига Арсенал изобщо не беше в Шампионската лига през този сезон и лондончани играят в Лига Европа, където през днешния ден имат среща реванш от осминафиналите против Спортинг Лисабон. Първият мач в Португалия приключи 2:2.

Лидерът в Испания - Барселона отпадна от евротурнирите за този сезон, откакто беше отстранен в мача за влизане на осминафиналите в Лига Европа от Манчестър Юнайтед.

Жребият за четвъртфиналите е на следващия ден от 13:00ч. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР