Италия си гарантира място на европейското първенство през 2024, след

...
Италия си гарантира място на европейското първенство през 2024, след
Коментари Харесай

Италия се класира за Евро 2024 след равенство с Украйна

Италия си подсигурява място на европейското състезание през 2024, откакто приключи 0:0 против Украйна в Леверкузен в финален мач от група C. Европейските първенци имаха потребност от точка, с цел да се класират и я взеха.

През първото полувреме вратарят на Италия Джанлуиджи Донарума избави удар на Георгий Судаков. На другата врата Анатолий Трубин се оправи с изстрел на Николо Барела. Трубин избави и удар на Давиде Фратези.

След почивката Украйна стартира да играе по-добре, а Довбик и Михайло Мудрик пропуснаха положения. Джанлука Скамака пропиля късмет за Италия.

В последните минути украинците имаха искания за дузпа за нарушаване против Мудрик в наказателното поле, само че сигнал от съдията Хесус Хил Мансано не последва, а реферите, отговарящи за системата за видеоповторение (VAR) също не се намесиха.

Италия приключва на второ място с 14 точки, с колкото е и Украйна, само че с преимущество в директните дуели. Украинците резервират късмет да се класират на Евро 2024 през плейофите в Лигата на нациите. Англия завоюва групата с 20 точки, а в последния си мач приключи 1:1 със Северна Македония като посетител.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР