Италия ще започне тестуване на представителна извадка от 150 000

...
Италия ще започне тестуване на представителна извадка от 150 000
Коментари Харесай

Италия започва да прилага кръвни тестове за установяване кой е заразен с Ковид-19

Италия ще стартира тестуване на представителна извадка от 150 000 души в 2000 града идната седмица, с цел да откри мащаба на епидемията от Ковид-19, съобщи през днешния ден пред Народното събрание ръководителят на държавната научна комисия Агостино Миоцо, представен от Ройтерс.

Италия е записала повече от 222 000 случая на ковид и над 31 000 умряли от болестта от началото на епидемията на 21 февруари. Повечето от тях са в северните области, до момента в който Югът остана значително пощаден от епидемията.

Броят на умрелите от COVID-19 в Италия още веднъж потегли нагоре

Италия стана първата европейска страна, която наложи общонационална карантина през март за въздържане на болестта. Миналата седмица тя стартира на отхлабва някои от ограничанията.

"Програмата за тестуване ще включва забележителна извадка от популацията и ще ни разреши да установим (мащаба на) разпространяването на вируса в страната ", сподели Миоцо.

В края на април държавното управление разгласи, че е избрало американската здравна компания "Абът лабораторис " (Abbott Laboratories) за снабдител на комплекти за кръвни проби за представителната извадка, формирана от националната статистическа работа, с цел да обезпечи представителни данни за цялото население.

Пикът на болестта в Италия отмина към края на март, само че страната към момента записва стотици нови случаи и умряли от Ковид-19 всеки ден, а специалисти се притесняват, че инфекцията може да се възвърне след смекчаването на карантинните ограничения.

"Движим се към относителната нормалност, само че постоянно сме загрижени и следим показателя на репродукция като някакъв призрачен сън ", сподели Миоцо.

Дори преди националната акция за тестуване няколко италиански области и някои огромни компании взеха нещата в свои ръце и започнаха независимо да тестуват жителите и чиновниците си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР