Италия ще започне отново да отваря производствената си индустрия на

...
Италия ще започне отново да отваря производствената си индустрия на
Коментари Харесай

Италия отваря училищата през септември, от май поетапно се връща индустрията


Италия ще стартира още веднъж да отваря индустриалната си промишленост на 4 май като част от проектите за облекчение на блокирането поради ковид, а учебните заведения ще се отворят още веднъж през септември, съобщи министър председателят Джузепе Конте.

Ние работим сега, с цел да позволим на 4 май да започва още веднъж огромна част от бизнеса – от производството до строителството “, съобщи Конте пред италианския ежедневник „ Ла Република “, написа БГНЕС.

В началото на идната седмица съответните стъпки, написано от държавното управление, ще бъдат показани публично.

Италия беше първата европейска страна, мощно наранена от новия ковид и първата, която наложи блокиране през март. Пътят й за обновяване на стопанската система се следи от близко по света, защото други страни обмислят сходни стъпки.

Конте сподели, че фирмите ще би трябвало да вкарат строги ограничения за сигурност, преди да им бъде разрешено да отворят порти. Някои предприятия, които се считат за „ стратегически “ и са насочени главно към експорт, ще могат да започват през идната седмица, само че единствено при позволение от локалните префекти.

През септември ще се отворят учебните заведения, тъй като предварителните изследвания демонстрират, че рискът от заразяване там е доста висок. Според Конте образованието от разстояние сега работи доста добре.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР