Италия ще признава гласуването в изборите на 4 април 2021

...
Италия ще признава гласуването в изборите на 4 април 2021
Коментари Харесай

Италия: Българите ще могат да гласуват без проблем

Италия ще признава гласуването в изборите на 4 април 2021 година като уважителна причина за българските жители в страната да се придвижват до изборните секции в изискванията на ограничаващи ограничения против ковид. По информация на посолството ни в Рим българските жители следва да попълнят декларация за напредване, в която да посочат, че придвижването е обусловено от „ Други разрешени аргументи “ и по-конкретно: „ Ситуация на нужда – гласоподаване за Народно заседание на Република България – 4 април 2021 година “. Образец на попълнена декларация на италиански език можете да изтеглите тук.

По време на Великденските празници на 3, 4 и 5 април 2021 година на територията на Италия ще важат най-строги ограничаващи ограничения (т.нар. алена зона), които включват възбрана за придвижване на открито без уважителна причина, както и вечерен час в интервала 22:00-5:00 ч. На територията на Италия са формирани 22 изборни секции за изборите за Народно заседание на 4 април 2021 година Тяхното местонахождение и адреси могат да бъдат видени тук. Мисията ни в Рим обръща внимание, че изборите на територията на Италия ще бъдат извършени при съблюдаване на съответните противоепидемични ограничения за сигурност, предадоха от Министерство на външните работи.

Те включват обезпечаване на нужното разстояние сред участниците в изборния развой, недопускане на скупчване на доста хора на едно място, носене на защитни маски и регулярна стерилизация на ръцете. Сънародниците ни в Италия наложително би трябвало да носят персонални защитни средства (маски за лице). Всяка изборна секция ще съблюдава и възможните спомагателни условия на съответната община, в която се намира. На територията на Малта също важат редица ограничения за ограничение на разпространяването на COVID-19, само че в страната няма въведен вечерен час, нито обвързване за попълване и показване на декларация за напредване. В двете изборни секции, формирани в Малта в градовете Буджиба и Сейнт Джулианс, ще важат сходни ограничения за здравна сигурност с тези в Италия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР