Италия ще играе домакинския си мач от турнира Лигата на

...
Италия ще играе домакинския си мач от турнира Лигата на
Коментари Харесай

Италия приема Нидерландия в Бергамо в памет на жертвите на Covid-19

Италия ще играе домакинския си мач от шампионата Лигата на нациите против Нидерландия през идващия месец в Бергамо, с цел да уважи града, който беше мощно обиден от пандемията на ковид по-рано през годината. Освен в памет на хората, починали в Бергамо, италианската футболна федерация съобщи, че срещата на 14 октомври е преместена от "Джузепе Меаца " в Милано на "Атлети Адзури Д'Италия " и ще се организира без аудитория.

Бергамо и неговата провинция, ситуирана на изток от Милано, оповестиха за хиляди смъртнислучаи, когато пандемията доближава връх в Северна Италия през март и април. Оттогава смъртните случаи от ковид доста са намалели в страната, където има над 35 хиляди жертви. Стадион "Атлети Адзури Д'Италия " неотдавна беше реновиран, с цел да бъде хазаин на мачовете на Аталанта от Шампионската лига.

За последно Италия игра в Бергамо през 2006 година. Италия излиза в другарски мач против Молдова във Флоренция на 7 октомври. Първоначално мачът трябваше да се организира в Парма. Четири дни по-късно националният тим ще гостува на Полша в третия кръг на шампионата Лигата на нациите. Италия е преди всичко в група А1 на шампионата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР