Италия разглежда възможността да наложи вето на многогодишния бюджет на

...
Италия разглежда възможността да наложи вето на многогодишния бюджет на
Коментари Харесай

Италия обмисля да наложи вето на бюджета на Европа

Италия преглежда опцията да наложи несъгласие на многогодишния бюджет на Европейския съюз на идната среща на върха на държавните глави и министър председателите на страните от Съюза. Това съобщи в неделя във „ Facebook “ вицепремиерът и стопански министър на Италия Луиджи ди Майо, предава ТАСС.
„ В момента работим над опцията да наложим несъгласие при гласоподаване на бюджета на Европейски Съюз на идната среща на върха. И ние имаме желание деликатно да изучим всички европейски оферти и тези, които не са ни преференциални, ще ги блокираме “, съобщи ди Майо. По неговите думи, преди всичко е съглашението за свободна търговия сред Съюза и Канада (СЕТА), което може да не бъде утвърдено от италианския парламент, оповестява ИА " Фокус ".
По-рано пресслужбата на държавното управление в Рим популяризира заявление на премиера Джузепе Конте, в което той осъжда нежеланието на европейските сътрудници да сътрудничат в решаването на миграционните проблеми. „ В сегашните условия Италия смята за невероятно да поддържа бюджет, в който не се следва избрана поредност в реализирането на обществените стратегии. И в това се съдържа нашия принос в развиването на Европа, тъй като ние не можем да се задоволим единствено с общия пазар и блок, който се основава единствено на стопански ползи “, съобщи министър-председателят.
ТАСС напомня, че изострянето на връзките сред Рим и Брюксел е обвързвано с миграционните проблеми. Новото държавно управление на Италия, формирано от партиите „ Движение ‚5 Звезди‘ “ и „ Лига “ си сложи за задача да спре мигрантския поток от Северна Африка. Рим упорства събраните в Средиземно море бежанци да бъдат разпределяни измежду разнообразни европейски пристанища, а освен в италианските и забрани влизането на кораби с мигранти в пристанищата на Апенините. На последната среща на върха на Европейски Съюз в края на юни беше реализирана сделка за делене на отговорността за приемане на мигрантите сред европейските страни, само че, както твърди италианското държавно управление, тя не се извършва от европейските сътрудници.
От Европейски Съюз дефинираха заканите на Италия като безсмислени и контрапродуктивни. Освен това, от Европейската комисия припомнят за това, какъв брой получава Италия от структурните фондове на Европейски Съюз и показват, че съкращаването на вноските преди всичко ще удари по финансирането на националните стратегии за развиване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР