Италия обяви разширяване в Сицилия и в района на Неапол

...
Италия обяви разширяване в Сицилия и в района на Неапол
Коментари Харесай

Безпрецедентни мерки: Властите в Италия ще отнемат децата на мафиоти от Коза Ностра и Камора

И талия разгласи разширение в Сицилия и в региона на Неапол на стратегия, целяща да попречи на деца, на мафиоти да тръгнат по пътя на своите родители. Според програмата такива деца ще бъдат отнемани от техните фамилии , съобщи Агенция Франс Прес.

(*Видеото е архивно)

Създадена през 2012 година, тази стратегия има за цел да разбие цикъла, в който властта се предава от потомство на потомство по кръвна линия.

" Това е исторически миг в битката против мафията ", сподели министърът на правораздаването Карло Нордио, който показа протокол, подписан от петима министри и от Конференцията на италианските епископи.

Програмата " Свободен да избираш " е учредена от съдията по каузи за малолетни Роберто Ди Бела в Калабрия, където е основана най-влиятелната мафия - " Ндрангета ".

Сега тя ще обхване и другите два огромни бастиона на проведената престъпност в страната: Сицилия, където работи мафията " Коза Ностра ", и Кампания - региона, чийто основен град е Неапол и където работи мафията " Камора ".

" На осемгодишна възраст децата се учат да стрелят. На осем години те продават крек ", споделя Киара Колозимо, председателка на парламентарната комисия за битка с мафията.

Ди Бела съобщи, че е имало случаи на деца, принудени да убиват майките си, с цел да защитят фамилната чест. Но той е виждал и деца, " които към момента имат светлина в очите си, които се надяват на друг живот ".

От началото на програмата до в този момент към 150 деца са били настанени в приемни фамилии или общности на секрети места в Италия, където те се срещат с живота отвън мафиотските кланове.

Според Ди Бела 30 майки са избрали да последват децата си, а седем от тях са станали сътрудници на правосъдната система.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР