Италия няма да приема кандидати за убежище, върнати от Германия,

...
Италия няма да приема кандидати за убежище, върнати от Германия,
Коментари Харесай

Италия няма да приема кандидати за убежище, върнати от германските граници

Италия няма да приема претенденти за леговище, върнати от Германия, сподели през вчерашния ден италианският министър на вътрешните работи Матео Салвини, представен от ДПА и Българска телеграфна агенция.

Той сподели това в отговор на проекта на немския си сътрудник Хорст Зеехофер да връща от границите на Германия мигранти, чиито предходни молби за леговище са били отхвърлени или които са регистрирани като претенденти за леговище в друга страна членка на Европейски Съюз.

Германският канцлер Ангела Меркел не е съгласна с плана на своя вътрешен министър и желае да се откри общо рамково решение на миграционния проблем в Европейски Съюз. По-рано тази седмица Зеехофер й сложи ултиматум до две седмици да контракти общо решение на мигрантския въпрос с други европейски страни.

В неделя ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер привиква изключителна среща за миграцията, на която се чака да участват Австрия, България, Германия, Гърция, Испания, Италия, Малта и Франция.

В края на идната седмица следва основен Европейски съвет, на който ще се търси единодушие за смяна на системата за леговище.

Салвини е съвсем непрекъснато в светлината на прожекторите на политическата сцена откогато стана вътрешен министър на 1 юни. Той към този момент си сътвори име, като забрани на пренасящи мигранти избавителни кораби на филантропични организации да дебаркират в италиански пристанища.

По-рано тази седмица чешкият министър председател Андрей Бабиш също сподели, че настояването на консервативните баварски съдружници на немския канцлер за гранични инспекции в границите на Европейски Съюз за прекъсване на идването на мигранти в Германия е недопустимо за прилежаща Чехия.

Лагери за бежанци отвън Европейски Съюз

Междувременно друга концепция, тази за основаване отвън територията на Европейски Съюз на лагери за поели към Европа бежанци, стартира да набира подкрепас, лед като шведският министър председател Стефан Льовен не изключи опцията страната му да поддържа на идната среща на върха това предложение, съобщи ТАСС.

" Всичко напълно зависи от това, по какъв начин и в каква форма ще се провеждат " сходни лагери. Приемът в тях " би трябвало да се основава на човешкото достолепие ", сподели шведският министър председател в изявление за националната осведомителна организация ТТ. Според Льовен приемът на бежанците би трябвало да бъде проведен в съдействие с Организация на обединените нации.

Швеция поддържа линията за наложително преразпределяне на бежанците. Според Стокхолм механизмът, при който всички страни (от ЕС) са длъжни да одобряват мигранти, може да бъде задействан, когато някоя страна членка се сблъска с мигрантски поток, отбелязва ТАСС.

Льовен обаче сподели, че Швеция е подготвена и за компромис. " Но тогава и другите би трябвало да покажат какво са подготвени да създадат. Ние би трябвало по някакъв метод да поемем взаимна отговорност пред общите провокации. И за това, несъмнено, може да се намерят разнообразни форми ", акцентира шведският министър председател.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР