Италия е страна с повече слънчеви дни в годината, отколкото

...
Италия е страна с повече слънчеви дни в годината, отколкото
Коментари Харесай

4 места във Флоренция, които да посетим, когато вали

Италия е страна с повече слънчеви дни в годината, в сравнение с дъждовни, само че в случай че имате моя шанс, ще улучите тъкмо тях, когато сте на екскурзия. Беше по този начин и в неделя във Флоренция –  на католическата Връбница. В момента, в който слязохме от колата, още сутринта, заваля. И продължи по този начин, до момента в който си заминахме следобяд, с може би половин час пауза, само че пък ние бяхме в изложба " Уфици ". Познахте – сега, в който излязохме отново стартира да вали грубо!

Но Флоренция не е единствено разходки по улиците, магазини за кожени чанти и заведения – за феновете на изкуството и историята има толкоз неща за разглеждане, че можете да прекарате цялостен дъждовен сезон в галериите, катедралите, палатите, музеите и да не ви стигне времето. Така че бързичко зачеркнахме от проекта цъфналите глицинии на вила " Бардини " и мога да кажа, че макар дъжда и студеното време, прекарахме един доста, доста благополучен ден!

Успоредно с обиколката имах и занимателната задача да тествам новия модел на Motorola moto g7 plus , за който към този момент ви описах. Сега го изпробвах в много рискови и за камерата, а и за самия телефон, условия – непрекъснато включен Гугъл Maps, постоянни диалози и чат, вода, капеща по екрана, съвсем никакво слънце за фотоси. Носех, несъмнено, и power bank, с цел да съм подготвена да го зареждам, само че почтено казано не се наложи въобще. Една негова основна характерност е бързото зареждане – 15 минути зареждане обезпечават 12 часа самостоятелност! Двойната 16 MP + 5 MP камера  използва огромни пиксели и необятна f/1.7 бленда. 12 МP предна камера е разполагаем с вградена мълния за феновете на селфита.

Как да прекарате един превъзходен дъждовен ден във Флоренция и какво да посетите? Най-важното е да не забравяте, че отново ще дойдете. Невъзможно е да се види всичко за един ден, невероятно е да се влезе на всички места, които сами по себе си изискват един ден. Изберете едно огромно ( " Галерия дел Академия " или " Уфици " ) и 1 – 2 по-малки. Така, с разходката и спирките за кафе и хранене, ще имате един ден от най-малко 20 хиляди крачки, най-малко 200 хубави фотоси, само че най-много мощни усещания, които ще ви оставят спомен за цялостен живот! Ето какъв беше нашият маршрут: 

Галерия " Уфици "

Започвам от изложба " Уфици ", тъй като това е евентуално най-прекрасното място, където можете да видите италианския Ренесанс в цялото му величие. Галерията е строена за служебни кабинети на Козимо I (Uffizi), художествените творби са (в огромна си част) събирани и дарени от семейството Медичи, при изискване, че в никакъв случай не напущат Флоренция. Съвършени художници са оставили скъпи творби на изкуството, измежду които часове минават като минути! От прозорците на галерията се разкриват чудесни гледки към вътрешния двор на Уфици, а в дъното се виждат купола на катедралата " Санта Мария дел Фиоре "  и " Палацо Векио ", а от другата страна към река Арно – Понте Векио и хълмовете насреща до " Палацо Питти ".

В музея може да се снима (без светкавица) и имах опция, с изключение на да направя десетки фотоси (някои от тях разгледайте в галерията), да тествам и spot-on функционалността на moto g7 plus , която ме възхити искрено и съумя да отдели цели два обекта на фотографията, които наподобяват като окъпани в злато и светлина! 



Същия резултат тествах и върху " Вратите на Рая " – източните врати на баптистерия „ Сан Джовани Батиста “ („ Свети Йоан Кръстител “) до катедралата " Санта Мария дел Фиоре ". Там целях да засиля резултата от контраста сред посивялата рамка и позлатения бронз на панелите с древен подиуми, за които се счита, че са образец за налагането на ренесансовия светоглед над готиката. 



Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР