Италия е мястото, където Матей Казийски смята да живее след

...
Италия е мястото, където Матей Казийски смята да живее след
Коментари Харесай

Казийски: Преди 10 г. щях да кажа България, сега Тренто е моят дом

Италия е мястото, където Матей Казийски счита да живее след края на кариерата си във волейбола. 35-годишният деец от София показа това в изявление за някогашния си клуб " Трентино ", оповестено от профилирания уебсайт VolleyNews.it.

" Създадох дома и фамилията си тук, в Тренто. Имам прекомерно мощна връзка, с цел да имам подозрения, че ще пребивавам тук след волейбола. Ако ме бяхте попитали преди 10 години, щях да ви кажа, че ще се върна в България. Но в този момент Тренто е мястото, където обичам да се връщам, даже да не подозирате ", съобщи Казийски.

Той разкри, че е прекарал по-голяма част от изолацията поради ковид точно в Тренто.

" Почти напълно прекарах карантината тук. Когато напуснах Япония, с цел да дойда да играя във Верона, епидемията към този момент се беше развила, само че не беше толкоз необятно публикувана, колкото в Италия. Беше по-опасно да дойда тук, само че се върнах поради работата, освен това без особени проблеми. Просто ни мереха температурата. Бях седмица, може би 10 дни във Верона, изиграх един мач в Латина и тогава блокираха всичко ", споделя Матей.

Бившият капитан на националния ни тим сподели, че към момента не е наясно с проектите си за бъдещето. Посрещачът има настоящ контракт с " Калцедония " (Верона), чийто треньор е Радостин Стойчев, само че не е несъмнено дали ще остане поради очертаващата се финансова рецесия и възможна неспособност на клуба да заплаща заплатата на българската звезда.

" Тепърва ще вземам решение къде ще играя. Първо би трябвало да забележим дали ще има сезон. Сега наподобява, че всичко върви добре, тъй че съм убеден и всички се надяваме, че ще можем да играем. Имам няколко оферти от Италия и от Азия и ще би трябвало да предпочитам. Да се приказва за това и да се решение сега е доста мъчно, тъй като обстановката е неразбираема. Има проблеми и с договорите, дано да станат по-ясни. Но това е най-маловажният аспект, казусът е, че каквото и съглашение да постигнете, може след 3-4 месеца да не е годно, тъй като не се знае дали ще може да стартираме още веднъж да играем ", акцентира Казийски.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР