Италия даде зелена светлина за продажбата на два бойни кораба

...
Италия даде зелена светлина за продажбата на два бойни кораба
Коментари Харесай

Италия разреши продажбата на бойни кораби на Египет въпреки убийството на студент

Италия даде зелена светлина за продажбата на два бойни кораба на Египет макар напрежението сред двете страни към неразрешеното ликвидиране на италиански студент в Кайро през 2016 година, осведоми Агенция Франс Прес, базирайки се на локални медии.

Сделката за продажбата на фрегати на Египет за 1,2 милиарда $ провокира остра реакция от фамилията на Джулио Реджени, 28-годишен докторант в Кеймбриджкия университет, който изчезна в Кайро през януари 2016 година
 Италия привика посланика на Египет поради ликвидиране
Италия привика посланика на Египет поради ликвидиране

Миналият месец италианецът Джулио Реджени

" Това държавно управление ни съобщи ", разясниха родителите на Реджени, Паола и Клаудио, пред " Република ". " Границата е прекрачена, повече няма да позволим на държавното управление да ни се присмива ", заканиха се те.

По откритото тяло на жертвата е имало белези от принуждение . Случаят, който към момента не е позволен, обтегна обичайно околните връзки сред Рим и Кайро. Италия упреква Египет, че не спомага задоволително на следствието.

Премиерът на Италия Джузепе Конте се опита да отбрани решението на държавното управление му за продажбата на корабите, издигнати от италианската компания Fincantieri.

" Винаги съм поставял Джулио Реджени в центъра на молбите ми и ще не преставам да го върша " , сподели Конте пред " Република ".

Правителствени източници оправдаха решението като " комерсиална интервенция, която няма нищо общо с търсенето на истината за гибелта на Джулио Реджени ". Те прибавиха, че най-хубавият метод да получат помощ от Кайро по време на следствието е да оставят отворени каналите с Египет.

Арабската страна евентуално може да поръча още четири фрегати , а също 12 по-малки кораба и самолети за 10 милиарда евро.

Конте е разговарял с президента на Египет Абдел Фатах ал Сиси на 7 юни. Те са разискали двустранното, индустриалното и правосъдното съдействие, изключително и случая с убития италианец.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР