Италианското правителство ще наложи това лято климатиците в обществените сгради

...
Италианското правителство ще наложи това лято климатиците в обществените сгради
Коментари Харесай

Италия изключва климатиците в опит да намали зависимостта си от руския газ

Италианското държавно управление ще наложи това лято климатиците в публичните здания да бъдат изключени, защото се пробва да понижи зависимостта си от съветския газ, оповестява Политико .

Според новите правила, наречени от италианските медии " Операция термостат ", климатичните съоръжения в публични здания, в това число учебни заведения и министерства, не могат да бъдат настроени на по-ниска температура от 27 градуса по Целзий. През зимата отоплителните системи не би трябвало да затоплят постройките над 19 градуса, макар че се позволява отклоняване от 2 градуса. Преди това публичните здания можеха да се охлаждат до 26 градуса.

На тези, които не съблюдават условията, могат да бъдат наложени санкции в размер от 500 до 3000 евро.

 

Мерките бяха признати като корекция в Народното събрание предходната седмица след повишението на цените на силата и в миг, когато държавното управление се пробва да диверсифицира вноса на газ в Италия - страната внася към 40 % от своя газ от Русия. Тази седмица Москва приключи доставките на газ за две страни от Европейски Съюз - Полша и България, което породи опасения за бъдещето на енергийните доставки.

В текста на изменението, импортирано от депутатите Angela Masi и Davide Crippa от екологичното Движение 5Star, се споделя, че задачата е " да се понижи потреблението на топлинна сила в постройките и да се реализира незабавна годишна спестовност на сила ".

 

 

С намаляването на изменчивия ток държавното управление цели да спести 4 милиарда кубически метра газ тази година. Мерките влизат в действие на 1 май и ще продължат до април 2023 година

Министър-председателят Марио Драги упрекна европейските покупки на съветски енергийни запаси на повишени цени за финансирането на нашествието в Украйна и предизвести, че твърдото отношение към Русия може да значи сложен избор на метод на живот.

" Искаме ли да имаме мир или желаеме да имаме включен климатик? " съобщи той на конференция по-рано този месец.

Според Драги потребностите на Италия от газ са покрити до октомври, даже в случай че Москва затвори кранчетата.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР