Италианското правителство одобри вчера едни от най-строгите антиковидни мерки в

...
Италианското правителство одобри вчера едни от най-строгите антиковидни мерки в
Коментари Харесай

Здравният сертификат става задължителен за всички работещи в Италия

Италианското държавно управление утвърди през вчерашния ден едни от най-строгите антиковидни ограничения в света, въвеждайки условието всички работещи да показват доказателство за имунизация, негативен тест или неотдавна прекаран COVID-19, съобщи Ройтерс. Новите правила ще влязат в действие на 15 октомври и са част от напъните на необятната коалиция на премиера Марио Драги да убеди италианците да се ваксинират. 

Всеки работещ, който не може да показа годен здравен документ, ще бъде отхвърлен от работа, без да получава възнаграждение, само че не може да бъде уволнен, оповестиха министри, откакто кабинетът утвърди мярката. Тези, които подценен наредбите, и вървят на работа, ги заплашва санкция сред 600 и 1500 евро. За работодателите глобите ще са от 400-1000 евро, предава организацията, представена от Българска телеграфна агенция. 

" Нищо сходно не е правено в Европа. Ние сме в предните редици в света ", сподели министърът на държавната администрация Ренато Брунета. Той добави, че държавното управление чака незабавно след оповестението на новия декрет, внезапно увеличение на имунизациите, тъй че преди плануваните в него условия да влязат в действие, значително към този момент да е реализиран мечтаният резултат. 

Макар някои страни от Европейски Съюз да разпоредиха здравните им служащи да се имунизират, никоя от тях не е направила здравния пропуск наложителен за всички работещи. Това значи, че Италия ще стане първата страна, в която ще бъде пробван резултатът от сходна мярка. 

Здравният пропуск беше в началото умислен за облекчение на пътуванията в Европа, само че Италия бе измежду групата европейски страни, които бързо го направиха наложителен за хората, искащи да получат достъп до публични места като музеи, фитнес зали и заведения за хранене на закрито. 

През последните седмици в Италия имаше спорадични митинги против засиления напън върху хората да се имунизират, само че множеството политически партии, като и главните федерации на работодателите поддържаха мярката, надявайки се, че тя ще предотврати последващи локдауни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР