Италианското министерство на Екологичния преход издаде нов указ за отопление

...
Италианското министерство на Екологичния преход издаде нов указ за отопление
Коментари Харесай

Италия съкращава отоплителния период, намаляват се температурите в сградите

Италианското министерство на Екологичния преход издаде нов декрет за отопление през зимата, съгласуван е с Плана за понижаване потреблението на природен газ. Предвижда по-кратък зимен интервал за отопление и по-ниски температури за отопляемите пространства.

Пусковият интервал на отоплителните съоръжения се понижава с един час дневно, а експлоатационният период на идния зимен сезон се редуцира с 15 дни - началната дата се отсрочва с 8 дни, крайната се изтегля със 7 напред.

Датите варират сред 8-ноември до 7-и април. Италия е разграничена на 6 зони, от които без ограничавания са алпийските региони.

При съществуването на изключително тежки климатични условия, общинските управляващи могат посредством свои стимулирани разпореждания да разрешат включването на отоплението и отвън избрания интервал.

Схемата не се отнася за лечебните заведения, детските градини и ясли, плувните басейни, сауни и други сходни, както и здания, употребявани за промишлени, занаятчийски и сходни действия.

Температурите на въздуха за промишлените здания се понижават на 17 градуса, а за всички останали на 19 градуса в това число и частните жилища.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР