Италианското издателство Besa Edirice публикува сборник с разкази от Здравка

...
Италианското издателство Besa Edirice публикува сборник с разкази от Здравка
Коментари Харесай

Публикуваха трета книга на Здравка Евтимова в Италия

Италианското издателство Besa Edirice разгласява алманах с разкази от Здравка Евтимова - La donna che mangiava poesie ( " Жената, която се хранеше с лирика " ). Премиерата на томчето се състоя на 29 юни 2019 година на фестивала на литературата и културата в град Фано, Италия. Там книгата беше показана от литературния критик професор Катиа Мильори, от университета на град Урбино. Професор Мильори проучва разказите на Евтимова в светлината на традицията, основана от Владимир Набоков и Милан Кундера.
Това е третата книга на Здравка Евтимова, оповестена в Италия от издателство Besa. Първата беше романът Sinfonia, 2015 г.(със заглавие " Четвъртък " на български) с второ издание през 2016.  Втората й книга, оповестена от издателство Besa в Италия, е романът Los stesso fiume, 2017 година със заглавие на български език " Една и съща река ". Преводът на  италиански е на Алесандра Бертучели.
Премиерата на сборника с разкази " Жената, която се хранеше с лирика " следва и на фестивала на книгата в италианската област Апулия през днешния ден, където за разказите на Евтимова ще приказва Клара Нубиле, откривател на актуалната литература по света и преводач от британски на италиански език.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР