Италианското антисистемно Движение Пет звезди (ДПЗ) отхвърли днес намеците, че

...
Италианското антисистемно Движение Пет звезди (ДПЗ) отхвърли днес намеците, че
Коментари Харесай

Обвиниха италианския кандидат-премиер за фалшива автобиография

Италианското антисистемно Движение " Пет звезди " (ДПЗ) отхвърли през днешния ден намеците, че номинираният от партията за министър-председател може да е преувеличил научните си достижения, заяви Ройтерс.

ДПЗ и крайнодясната партия " Лига " желаеха през вчерашния ден от президента Серджо Матарела да назначи малко познатия учител по право Джузепе Конте отпред на тяхното съдружно държавно управление, съобщи Българска телеграфна агенция

Матарела още не е дал отговор дали ще одобри кандидатурата на двете партии.

Появиха се въпроси за професионалната биография, показана от Конте, който споделя, че е учил в редица непознати висши учебни заведения, в това число Нюйоркския университет.

В. " Ню Йорк таймс " цитира говорителка на университета, че " лице с това име не попада в никой от нашите регистри нито като студент, нито като учител ".

Говорителката прибавя, че Конте може да е посещавал еднодневни или двудневни стратегии, които не се завеждат в списък.

В изказване на ДПЗ се споделя, че Конте в никакъв случай не е твърдял, че е приключил съответни курсове или е получил магистърска степен от този университет.

" Конте, както всеки човек, който се занимава с просвета, е отишъл в чужбина да учи, да задълбочи знанията си, да усъвършенства познанията си по юридически британски език. Така че интернационалната и италианската преса ще беснеят поради хипотетична подготовка, която Конте в никакъв случай не е твърдял, че има ", прибавя ДПЗ.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР