Италианско проучване доказа, че вирусът на COVID-19 вирее във фините

...
Италианско проучване доказа, че вирусът на COVID-19 вирее във фините
Коментари Харесай

COVID-19 се задържа във фините прахови частици

Италианско изследване потвърди, че вирусът на COVID-19 вирее във фините прахови частици, които се популяризират във въздуха. Обеззаразяването на въздушната среда е доста значимо. Има методика, в която България е пионер - „ озониране на въздуха ". Това е известно от дълго време, не го откриваме в този момент, съобщи в ефира на Нова телевизия кардиологът проф. Иво Петров.

Той счита, че моментът с огромния брой инфектирани идва като изтрезняване за нас. „ Това е нова зараза, нещо, с което не сме се срещали преди. Именно това е и повода за огромният брой инфектирани хора. Добре е, че по натурален метод измежду нас остават единствено по-малко нападателните разновидности на вируса. По-агресивните си отиват, за жалост, с хората, които умират ", споделя професорът.

По думите му при доста от случаите на зараза не се следи симптоматика и има огромна възможност да се заразим, без да имаме ясно изразени признаци. Според него рисково рестриктивните ограничения не би трябвало да бъдат връщани още веднъж поради множеството случаи на инфектирани. „ По-скоро болестта би трябвало да бъде ограничавана в клъстерите ", счита той

Спорд проф. Иво Петров сега не се намираме във втора вълна на болестта, а протичащото е резултат от разпространяването на вируса в затворени общества, където той се популяризира по-лесно поради по-близките контакти. Той прибавя, че и броят проби е значим за резултатите. „ Преди, когато се изследваха единствено хора в лечебните заведения, тези без симптоматика оставаха отвън статистиката ", споделя проф. Петров.

Има мнения, че ефикасна ваксина ще бъде основана доста мъчно поради разновидността на вируса, разяснява още той. „ В медицината в никакъв случай няма абсолютност. Няма да има медикамент, който да ни защищава на 100%. Ще има такива, които да вършат болестта по-малко рискова ", сподели проф. Петров и добави, че лечебните заведения у нас са доста по-подготвени към този миг.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР