Италианският вестник La Stampa обяви, че 29 милиона дози от

...
Италианският вестник La Stampa обяви, че 29 милиона дози от
Коментари Харесай

Откриха 29 милиона дози „АстраЗенека“ в завод край Рим


Италианският вестник La Stampa разгласи, че 29 милиона дози от препарата стоят на склад в цех край Рим.

Медията твърди, че огромното количество ваксини се e подготвяло за експорт към Англия, преди да бъде намерено от италиански инспектори.

Брюксел задава въпроси за откритието, оповестява френското радио Юроп 1 - една от водещите радиостанции във Франция.

Складът е към цех на Catalent - подизпълнител на „ АстраЗенека “, в който се пълнят флаконите с ваксини против Covid-19 - в Анани, на 70 км от Рим. Проверката в обекта е направена след сигнал на Европейската комисия. Част от дозите са създадени в цех на различен подизпълнител на AZ - Halix в Нидерландия, който има индустриална мощ от към 5 млн. дози на месец, съгласно La Stampa.

Все още не е ясно дали складираните ваксини в действителност са предопределени за експорт. Възможно е част от тях да се пазят за дистрибуция в страните от Европейския съюз и да изчакват инспекция за качество, само че досега няма публична информация от компанията-производител.

Европейска комисия не е предизвестена от „ АстраЗенека “ за съществуването на тези партиди, написа още.

Откритите 29 милиона дози от имунизацията повдигат многочислени въпроси, имайки поради, че „ АстраЗенека “ достави едвам 30 милиона дози за това тримесечие при контрактувани три пъти по-големи количества. Тогава за кого е предопределен този ресурс? Страните-членки желаят съответни отговори от фирмите, разяснява Юроп1.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР