Италианският вестник Кориере дела Сера съобщи, че бившият премиер на

...
Италианският вестник Кориере дела Сера съобщи, че бившият премиер на
Коментари Харесай

Кориере дела Сера: Почина Силвио Берлускони

Италианският вестник " Кориере каузи Сера " заяви, че някогашният министър председател на Италия Силвио Берлускони е умрял.

Берлускони е умрял в болничното заведение " Сан Рафаеле " в Милано, където прекара последните четири дни.

Силвио Берлускони стартира сериозния си бизнес в строителната промишленост и това продължава над 20 години. Създава първата в Италия частна телевизионна мрежа. Богатството му включва още най-голямото в Италия издателство, най-голямата рекламна организация, финансови корпорации и футболния клуб Милан, който той продава през 2017-та.

Влиза в политиката на 57 без никакъв административен опит.

" Най-важна е комуникацита ", споделя роденият в Милано Берлускони, чиято харизма се съчетава с големи упоритости и с ексцентрично държание.

Печели първия си мандат 60 дни откакто основава партията си " Форца Италия ". Партията се влива с още обединения в дясноцентристката " Народът на свободата " през 2009-та.

Преди това Берлускони минава в съпротива през 96- та, на власт е още веднъж от юни 2001-ва до април 2005 -та. Подкрепя нахлуването в Ирак, а поради въвеждането на еврото, виталният стандарт на сънародниците му спада въпраки предизборните му обещания.

Правителството му работи още една година до 2006-та. Две години по-късно още веднъж е министър-председател макар, че е упрекнат в рушвет и напън върху пресата.

До оставката си на 12 - ти ноември 2011-та остава емблематична, само че и спорна персона в италианската политика. Кавалиере, както го назовават постоянно си навлича главоболия с правораздаването.

Оправдан е по делото Руби за потребление на услугите на малолетна продажница и рушвет на очевидци. Прословутите празненства Бунга Бунга станаха една от повода за падението му от политическата сцена след близо 20 години на власт. Когато се отдръпва, Италия е втората по задлъжнялост европейска страна.

През 2014-та е наказан на публично потребен труд за укриване на налози и получава възбрана да заема публичен пост в Италия.

" Съдът ме задължи да посветя част от времето си на хората в потребност. И би трябвало да кажа, че съм удовлетворен "

През 2018 година съдът го оправдава и година по-късно става става евродепутат. Подкрепя в коалиция " Италиански братя " на Джорджа Мелони.

Миналата година бше избран отново за сенатор от Монца. Известен е с другарството си с Владимир Путин, подлага на критика Зеленски, че е позволил народа си да страда като е атакувал Донбас. Преминал е тежка сърдечна интервенция. През последните години имаше чести проблеми със здравето, неведнъж беше лекуван в болница. Има пет деца и два развода.

Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР