Италианският производител на луксозни спортни автомобили Ферари коригира очакванията си

...
Италианският производител на луксозни спортни автомобили Ферари коригира очакванията си
Коментари Харесай

"Ферари" коригира очакванията си за печалба на 1 млрд. евро

Италианският производител на първокласни спортни коли " Ферари " поправя упованията си за облагата преди налози, такси и амортизационни разноски (EBITDA) на 1 милиарда евро, заяви " Блумбърг ". Ако това стане факт, представянето на компанията по този индикатор ще е с 14% по-добро от предходната година.

За третото тримесечие на годината EBITDA е 266 млн. евро, или с 13 на 100 повече от същия интервал на 2016 година Основната причина за скока на облагата има лансирането на извънредни модели в лимитирани серии, като FXX K Evo, показан през предишния месец.

Шефът на " Ферари " Серджо Маркионе си сложи за цел EBITDA от 1 милиарда евро още през 2014 година, когато смени на поста Лика ди Монтедземоло. Амбициите му обаче не стопират до тук, като проектите му за финансовия подем на компанията плануват нахлуване в сегменти, в които " Ферари " не участва, като SUV-модели.

В последната година от ръководството на Монтедземоло - 2013-та EBITDA на " Ферари " стигна 634 млн. евро. За предходната тя беше 880 милиона. Като част от битката за по-голяма облага седалището на " Ферари " беше преместено в Холандия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР