Италианският премиер и външен министър Антонио Таяни Антонио Таяни –

...
Италианският премиер и външен министър Антонио Таяни Антонио Таяни –
Коментари Харесай

Таяни е получил израелски гаранции за Храна за Газа

Италианският министър председател и външен министър Антонио Таяни  Антонио Таяни Антонио Таяни – италиански политик, от януари 2017 година ръководител на Европейския парламент заяви, че откакто се е срещнал през вчерашния ден с израелския външен министър Израел Кац в Рим е получил " гаранции "  от Израел във връзка с " Храна за Газа "  – прокарвана от Рим самодейност за снабдяване на хранителна помощ за палестинските цивилни, съобщи италианската новинарска организация АНСА, представена от Българска телеграфна агенция.

Таяни съобщи пред кореспонденти, че Кац е описал " Храна за Газа "  като " модел "  и е декларирал, че срещата в италианското външно министерство с присъединяване на представители на Организацията по издръжка и земеделие и Световната стратегия по прехраната на Организация на обединените нации е била " доста положителна ".

За да се докара помощта, без да попадне в ръцете на " Хамас ", е належащо позволение и воля за съдействие от Израел, съобщи Таяни.

Отговорът, който получих, е изцяло позитивен. Кац ми подсигурява поддръжка за самодейността до такава степен, че се съгласи с предлагането ми да има представител на израелското посолство в работната група, добави италианският вицепремиер. Той добави, че Италия е вложила 20 млн. евро в помощ за палестинските цивилни.

Таяни удостовери съпротивата на Италия против организирането от Израел на взлом на град Рафах, където от началото на спора на 7 октомври, провокиран от нападението на " Хамас "  срещу Израел от 7 октомври, са се укрили близо милион палестинци.

Ние сме безусловно срещу офанзива на Рафах, само че в същото време сме за незабавното и абсолютно освобождение на заложниците, държани от " Хамас ", добави той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР