Италианският премиер Джузепе Конте обяви нови, по-строги мерки срещу епидемията

...
Италианският премиер Джузепе Конте обяви нови, по-строги мерки срещу епидемията
Коментари Харесай

Цяла Италия е под карантина от днес до 3 април!

 Италианският министър председател Джузепе Конте разгласи нови, по-строги ограничения против епидемията от COVID-19. От през днешния ден сутринта рестриктивните мерки върху придвижването на хора ще важат към този момент освен за първичното огнище на болестта в Ломбардия, само че и върху цяла Италия. Всички публични мероприятия, в това число и футболните мачове, се анулират. 

Пресконференцията на Конте беше излъчена по едно и също време по всички телевизионни канали. Той разгласи, че цяла Италия става предпазена зона. Няма да има повече алена, жълта или зелена зона. Забраняват  се пътуванията  с изключение на потвърдени потребности, както бе до момента в област Ломбардия и в 14-те провинции в Северна Италия. Хората ще би трябвало да удостоверяват повода за пътешестване и в случай че се разкрие машинация, казусът ще бъде третиран като закононарушение. 

Новият декрет, който ще носи името " Аз оставам у дома ", редуцира до най-малко придвижването на хората из страната и влиза в действие от през днешния ден. Всички типове образователни заведения ще са във почивка до 3-и април. Прекратяват се всички спортни действия и шампионати, в това число и футболната Серия " А ".

Няма да има ограничавания за публичния превоз, с цел да се подсигурява непрекъснатостта на индустриалната система и да се разреши на хората да отидат на работа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР