Италианският моден дизайнер Роберто Кавали почина на 83-годишна възраст, предаде

...
Италианският моден дизайнер Роберто Кавали почина на 83-годишна възраст, предаде
Коментари Харесай

Иконата на италианската мода Роберто Кавали почина на 83 години

Италианският фешън дизайнер Роберто Кавали умря на 83-годишна възраст, съобщи АНСА.


Неговото увлечение към ярките скотски претекстове и изкусните му творения го трансформира в любим на интернационалния всемирски живот в продължение на десетилетия.

Дизайнерът е умрял в дома си, където е роден, във Флоренция след дълго боледуване.

За пръв път Кавали придобива известност през 70-те години на предишния век при работата си със звезди като София Лорен и Бриджит Бардо, а неговите разголени и привличащи вниманието модели са желани даже след години от идващите генерации звезди - от Ким Кардашиян до Дженифър Лопес.


Кавали имаше усет за Фераритата, дебелите пури и разкопчаните ризи, които разкриваха гърдите му. Ожени се за подгласничка на " Мис Вселена ", притежаваше виолетов хеликоптер и лозе в Тоскана и се познаваше на четири очи с холивудските звезди.

Роден на 15 ноември 1940 година във Флоренция, основния център за обработка на кожи в Италия, Кавали е прочут с потреблението на щампована кожа и еластични, пясъкоструйни дънки.

През 2005 година дизайнерът е претрупан с обновяването на оскъдната униформа на зайчетата на Playboy - правилен на стила си, той показа версия с леопардов принт. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР