Италианският министър-председател Марио Драги подаде оставка днес, след като ключови

...
Италианският министър-председател Марио Драги подаде оставка днес, след като ключови
Коментари Харесай

Италианският премиер Марио Драги подаде оставка

Италианският министър-председател Марио Драги подаде оставка през днешния ден, откакто основни съдружни сътрудници бойкотираха избор на доверие на държавното управление му в Народното събрание, предадоха международните организации.

Това е сигнал за евентуални предварителни избори и за нов интервал на неустановеност за Италия и Европа в сериозен миг, отбелязва Асошиейтед прес.

Драги връчи оставката си на президента Серджо Матарела по време на утринна среща сред двамата в президентския замък Куиринале. От кабинета на президента обявиха, че Матарела е изискал от държавното управление на Драги да продължи да извършва своите функционалностите, до момента в който се вземе решение, какво да се прави.

Правителството на Драги се разпадна през вчерашния ден, откакто мъчно образуваната коалиция от десни, леви и популистки партии отхвърлиха неговия апел да останат дружно до края на целия мандат на Народното събрание, с цел да обезпечат използването на финансирания от Европейски Съюз проект за възобновяване и резистентност на италианската стопанска система.

В изказването на италианското президентство по отношение на подадената от Драги оставка не беше конкретизирано дали Матарела ще разпусне Народното събрание, или дали ще свика предварителни избори, съобщи Ройтерс.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР