Италианският министър-председател Джузепе Конте издаде в петък нов указ за

...
Италианският министър-председател Джузепе Конте издаде в петък нов указ за
Коментари Харесай

Тежък локдаун в Италия до 5 март

Италианският министър-председател Джузепе Конте издаде в петък нов декрет за удължение на националния локдаун за ограничение на коронавирусната болест до 5-и март, откакто здравното министерство предизвести, че епидемичената конюнктура се утежнява, съобщи Ройтерс.

Регистрираните ежедневни случаи са се открили на 15 000-20 000 спрямо пика от към 40 000 в средата на ноември, само че натискът върху лечебните заведения в страната остава висок. Всеки ден сред 400 и 600 души умират с вируса Covid-19 и държавното управление се притеснява, че броят им ще нарасне.

" През последната седмица се следи генерализирано утежняване на епидемията, ние се върнахме към стадия на агресия на инфекцията ", съобщи министърът на опазването на здравето Роберто Сперанса в Народното събрание в сряда.

Новият декрет удължава до 5 март вечерния час сред 22:00 и 05:00 часа и удостоверява зониращата система, основана през ноември за калибриране на локдауните сред 20-те района на Италия съгласно равнищата на зараза в тях.

Фитнес залите и басейните ще останат затворени в цяла Италия, а услугите за доставка по домовете няма да бъдат позволени след 18:00 часа.

Указът също по този начин удължава до 15-и февруари възбраната за придвижване сред обособените райони, като хората имат право да пътуват единствено заради работа, здравни съображения или други изключителни обстановки. Ски курортите няма да могат да отворят още веднъж до 15-и февруари.

Въпреки това държавното управление съобщи, че множеството ограничаващи ограничения могат да бъдат отстранени в обособени райони, когато степента на инфекцията там е задоволително ниска.

Италия, първата западна страна, наранена от ковид, заяви за съвсем 81 000 смъртни случая, свързани с Covid-19 от началото на пандемията през предишния февруари, което е шестият най-голям брой в света. От началото на епидемията в страната бяха регистрирани 2,33 милиона доказани случая на ковид.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР