Италианският гранд Ювентус записа нов антирекорд, след като за първи

...
Италианският гранд Ювентус записа нов антирекорд, след като за първи
Коментари Харесай

Ювентус за първи път извън елиминациите в Шампионска лига от почти 10 години

Италианският гранд Ювентус записа нов антирекорд, откакто за първи път в последните съвсем 10 години остана отвън елиминациите в Шампионската лига. 
Прочетете още
Отборът завърши присъединяване си в груповата фаза след загуба с 3:4 като посетител на Бенфика. С това проваляне отборът за първи път няма да играе на осминафиналите от сезон 2013-2014. Тогава Юве беше отстранен от Галатасарай и продължи към Лига Европа, където отпадна на 1/2 финалите от Бенфика. 

Освен всичко друго отборът записа и още един антирекорд, а точно три години без присъединяване в четвъртфиналите в шампионата. Последните сезони отборът отпадаше на осминафинал от Лион, Порто и Виляреал, а за последно игра четвъртфинал през сезон 2018-2019, когато отпадна от Аякс. 

Ювентус има и още един огромен проблем за решение, а точно дали ще се класира за Шампионска лига през идващия сезон 2023-2024. Тимът върви зле и в Италия, където би трябвало да приключи в топ 4, с цел да играе в ШЛ през новия сезон. 

Опция е Лига Европа, само че тимът би трябвало да завоюва шампионата, с цел да вземе квота за Шампионска лига. Участието в Лига Европа обаче също не е несъмнено и ще стане ясно в последния кръг, в който Ювентус приема ПСЖ, а Бенфика гостува на Макаби. До момента Ювентус и Макаби са с три точки, само че италианците са с по-добри индикатори и заемат третата позиция. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР