Италианският футболен гранд Милан вече официално има нов президент. Това

...
Италианският футболен гранд Милан вече официално има нов президент. Това
Коментари Харесай

Милан има нов президент, Фасоне изхвърча от клуба

Италианският футболен гранд Милан към този момент публично има нов президент. Това е 71-годишният икономист Паоло Скарони, който беше определен единомислещо от новия ръб на шефовете на клуба. Както е известно, от 10 юли " росонерите " са с нов притежател. Тогава Хедж фондът " Елиът Мениджмънт " пое контрола над 18-кратния първенец на Италия, откакто китаецът Йонхон Ли не съумя да откри 32 милиона евро, с цел да вдигне капитала на " росонерите " и пропусна периода за връщане на заема към " Елиът ". Благодарение на юристите на американския фонд и финансовата непоклатимост, която подсигурява компанията, Милан завоюва през вчерашния ден обжалването в Спортния Арбитражен Съд (КАС) против решението на УЕФА да ги извади от европейските клубни шампионати през сезон 2018/2019 година.

Още през днешния ден " Елиът Мениджмънт " взе цялата власт в Милан. Тази заран на Общото заседание на акционирите на клуба в " Каса Милан " трябваше да се преглеждат три точки: 1.Отмяна на шефовете. 2. Назначаване на нови шефове 3. Назначаване на ръководител на Съвета на шефовете. Всичко това се случи в границите на 45 минути.

" Росонер Спорт Инвестмънт " освообди от постовете - Йонгонг Ли (президент), Дейвид Хан Ли (изпълнителен директор), Лу Бо (съветник), Ху Реншуо (директор) и Марко Фасоне (административен директор). Последният е упрекнат, че е правил взаимни отстъпки поради околните си връзки с управлението, с договорите в клуба и на китайския пазар, като ще получи обещетение, че му се приключва договорът авансово. Той беше заменил на поста Адриано Галиани, който 30 години беше водил клуба.
Доскорошният президент Йонгонг Ли пък е упрекнат поради ръководството му на клуба и развалянето на имиджа на Милан. Четиримата азиаци не участваха на събранието, откакто Милан към този момент от 10 дни е благосъстоятелност на " Елиът Мениджмънт ".

Новият ръб на шефовете ще бъде на власт до 30 юни 2020 година. Това са новите мощни хора в борда на шефовете на " росонерите " - Паоло Скарони, Марко Патуано, Франк Туил, Джорджио Фурлани, Стефано Кочирио, Салваторе, Черкионе, Алфреда Крака, Джанлука Д`Аванцо.
" За мен е огромна чест и горделивост, като миланист, да бъда президент на Милан ", показа новият президент Скарони.

Скарони е роден във Виченца на 28 ноември 1946 година и е началник на една от огромните петролни и газови компании в света – италианската " Ени ".

Любопитно е, че в края на ХХ век той бе президент на Виченца. По това време " бианкоросите " бяха в Серия " А " и даже доближиха до полуфинал за КНК през 1998 година, изгубен от Челси с общ резултат 2:3. В началото и средата на 90-те години Скарони е задържан на два пъти. Първия път за рушвет, а втория път около политическия скандал " Тангентополи ".
В ерата на Силвио Берлускони има дребен % от акциите на Милан до 2017 година, след което става част от досегашния ръб на шефовете на " росонерите ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР