Италианският десен политик Матео Салвини, който е сред основните поддръжници

...
Италианският десен политик Матео Салвини, който е сред основните поддръжници
Коментари Харесай

Матео Салвини е готов да помага на бежанци от Украйна

Италианският десен политик Матео Салвини, който е измежду главните поддръжници на съветския президент Владимир Путин в Западна Европа, даде обещание помощ за бежанците, бягащи от съветската инвазия в Украйна, предава " Ройтерс ". Той съобщи това по време на посещаване в полската столица Варшава.

Изявлението му бележи противоположен завой от антиимиграционните позиции, които до момента образуваха неговата политика.

Салвини сподели в изказване, че се е срещнал с италианския бизнес и представители на Ватикана, с цел да обсъдят методите да се помогне на бежанците и да бъдат доведени някои от тях в Италия.

" Искаме да помогнем за координирането на помощта, да организираме пътуването и настаняването в Италия за тези фамилии, като обърнем особено внимание на сираците и хората с увреждания ", сподели той.

Повече от 1,7 милиона украинци, бягащи от съветската инвазия, до момента са минали в Централна Европа, заяви организацията на Организация на обединените нации за бежанците. Повече от 1 милион от тях сега са в Полша, където италианският политик е на посещаване.

Матео Салвини оглавява дясната партия " Лига ", която е част от държавната коалиция, само че самият той не е в държавното управление, напомня " Роктерс ".

По време на работата му като министър на вътрешните работи през 2018-2019 година, Салвини неведнъж е блокирал акостирането на кораби с мигранти в Италия с претекста, че би трябвало да пази границите на страната. В момента той даже е изправен пред съда по обвинявания за нелегално задържане на мигранти.

Нахлуването на Русия в Украйна вкара няколко крайнодесни придвижвания в Европа в комплициране, принуждавайки някои от тях бързо да се откажат предходната си честност към Путин. Салвини в предишното е носил тениски, изобразяващи съветския президент на Червения площад в Москва и даже веднаж сподели, че го избира пред италианския президент Серджо Матарела.

Сега той се стреми да промени курса. Миналата седмица той сподели, че в украинската рецесия " явно има нападател и атакуван " и Италия трябваше да застане на страната на втория, без непосредствено да уточни името на съветския водач.
ТЕМА преди 31 минути 339 преди 48 минути 395 преди 1 час 604
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР