Италианските власти са започнали разследване срещу ирландската нискотарифна компания Ryanair

...
Италианските власти са започнали разследване срещу ирландската нискотарифна компания Ryanair
Коментари Харесай

Италия проверява дали политиката на Ryanair за ръчния багаж не представлява нелоялна конкуренция

Италианските управляващи са почнали следствие против ирландската нискотарифна компания Ryanair по отношение на решението й да постанова такса на пасажерите за ръчен багаж, оповестява организация " Франс прес ".

От идващия ноември пасажерите, които не употребяват услугата за предпочитано качване на борда на самолета, ще могат да вземат със себе си така наречен " дребен ръчен багаж ", който би трябвало да се побира под седалката в самолета.

Ако обаче желаят да вземат със себе си на борда повече от 10-килограмова чанта или куфар, ще би трябвало да заплатят по 9 евро.

Според мнението на италианския антимонополен регулатор, ръчният багаж е " значителен детайл от превоза " и Ryanair, както и останалите превозвачи, би трябвало да го включат в крайната цена на самолетния билет.

Според регулатора, новата политика на нискотарифната компания може да докара до нелоялна конкуренция във връзка с това, че в крайната цена при останалите самолетни компании влиза ръчен багаж, а при Ryanair - не.

Ако бъде потвърдена сходна нелоялна процедура, ирландският транспортьор ще би трябвало да обезщети всички свои клиенти, които са заплатили за ръчен багаж.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР