Италианските летищни работници обявиха стачка, а действията им доведоха до

...
Италианските летищни работници обявиха стачка, а действията им доведоха до
Коментари Харесай

Полети от София до Италия са отменени заради стачка на летищните работници

Италианските летищни служащи оповестиха стачка, а дейностите им доведоха до анулацията на над 133 полета единствено в съботния ден. Сред тях са и три полета от София до Италия, оповестява БНР.

8-часовата националната стачка е свикана от служащите на летищата в символ на митинг против ниското възнаграждение и недобрите условия на труд - груповият контракт на протестиращите не е обновен за шеста поредна година.

В протестните дейности от 10:00 до 18:00 часа ще се включат превозвачите на багаж, както и водачите и стюардесите на самолетната компания Vueling. Пилотите на Malta Air, които обслужват полети на Rayanair, също ще стачкуват, само че от обяд до 16:00 часа.

Националната италианска компания ITA Airways анулира над 100 вътрешни и интернационалните полета, а се чака останалите превозвачи да не съумеят да изпълнят близо 1000 други полета, планувани за събота.

От Ita Airways към този момент резервират идващите налични полети за засегнатите пасажери. Според превозвача 40% от тях ще могат да летят още през днешния ден. Останалите пасажери, наранени от стачката, ще могат да трансформират резервацията си без спомагателни такси. Възстановяване на суми може да бъде поискано за полетите, които са анулирани или закъснели повече от 5 часа.

Италианският орган за гражданска авиация ENAC твърди пътуващите, че полетите, планувани сред 7:00 и 10:00 ч. и 18:00 - 21:00 часа, ще бъдат изпълнени.

Министърът на превоза Матео Салвини, представен от онлайн изданието " Wanted in Rome ", отбелязва, че работи за разрешаване на обстановката и приканва " здравият разсъдък да надделее ". Според Салвини туристическият сезон в Италия " не може да бъде унищожен от поредицата от стачки ".

Днешната проява идва след общонационалната стачка на железничарите в четвъртък, когато влаковете в цялата страна стопираха за 12 часа.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР