Италианските граждани подкрепиха на произведения вчера и днес референдум предложението

...
Италианските граждани подкрепиха на произведения вчера и днес референдум предложението
Коментари Харесай

Италианците удариха тесла на депутатите

Италианските жители поддържаха на творби през вчерашния ден и през днешния ден референдум предлагането за понижаване на броя на италианските парламентаристи от 945 на 600, предадоха международните организации, като се позоваха на данни от екзитпол.

Ако резултатите фактически се потвърдят, това би бил тласък за ръководещото " Движение 5 звезди ", което поддържа промяната на броя на италианските парламентаристи и твърди, че това ще понижи разноските за поддръжката на Народното събрание и ще го направи по-ефективен.

Екзитпол на телевизия РАИ сподели, че 60-64 % от италианците поддържат предлагането, а срещу са 36-40 %. Окончателните резултати ще бъдат обявени по-късно през днешния ден.

Реформата планува понижаване на броя на членовете на Камарата на депутатите от 630 на 400 и на Сената от 315 на 200. Предложението към този момент беше утвърдено в италианския парламент и ще влезе в действие за идващите национални избори. Сега Народното събрание ще би трябвало да промени и системата за гласоподаване преди идващите национални избори през 2023 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР