Италиански товарен кораб докара в Сицилия 151 мигранти, след като

...
Италиански товарен кораб докара в Сицилия 151 мигранти, след като
Коментари Харесай

Италиански кораб със 131 спасени мигранти хвърли котва до Сицилия

Италиански товарен транспортен съд докара в Сицилия 151 мигранти, откакто ги избави във водите край либийските крайбрежия предходния ден, съобщи Асошиейтед прес.

" Ассо Трента " хвърли котва през днешния ден в Поцало с мигрантите на борда. Не е известно дали те ще останат в Италия или ще бъдат трансферирани в други европейски страни.

По-рано през днешния ден немският избавителен транспортен съд " Алан Курди " на благотворителната организация " Сий-Ай " смъкна 88 мигранти на брега в Таранто.

Съгласно договорка, уредена с посредничеството на Европейска комисия, 67 от тях ще отидат в четири други страни - 60 във Франция и Германия, петима в Португалия и двама в Ирландия, а другите остават в Италия. Преди да слязат на брега, доктор се качи на борда и след обзор откри, че никой няма потребност от незабавна здравна помощ.

Представителка на община Таранто съобщи пред организация АНСА, че измежду тях има петима непридружени малолетни и една жена, които са измъчени и изтощени от продължителните митарства.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР