Италиански пожарникари се борят с над 1000 горски пожара при

...
Италиански пожарникари се борят с над 1000 горски пожара при
Коментари Харесай

Италия се бори с пожари на фона на горещини и суша

Италиански пожарникари се борят с над 1000 горски пожара при високи температури и суша, съобщи Ройтерс. Три от пожарите са край плажния квартал на Рим, " Остия ", оповестява пожарната.
 
Миналия месец паднаха единствено половината от междинното количество превалявания.
 Пожари Италия БГНЕС
Температурите също са по-високи от естествените и доближават 40 градуса в южните елементи на страната. Полетата и горите са изсъхнали и се подпалват елементарно, предизвести националната земеделска асоциация Колдирети.
 
" Ситуацията е доста сериозна ", сподели кметицата на Рим Вирджиния Раджи.
 
" Рим не би трябвало да бъде оставян да се бори самичък с тази екологична злополука ", добави тя на обиколка в обиден от пожарите регион.
 Пожари Италия БГНЕС
Раджи съобщи, че пожарите в столицата може да са умишлени. Полицията заяви, че няколко души са задържани по съмнение в палежи, в това число един в Рим.
 
Един човек почина край Неапол, откакто падна от покрива на своя склад, заплашен от пожар, оповестява телевизия Скай ТG24.
 Пожари Италия БГНЕС
Миналата седмица в Сицилия стотици туристи бяха евакуирани с лодки поради вилнеещите пожари. Пламъци обгърнаха скатовете на вулкана Везувий, които горят и през днешния ден.
 
Пожарната работа се бори с 280 пожара в региона, в която се намира Рим. 250 пожара бушуват в Кампания, 150 в Тоскана, 110 в Калабрия и 100 в Пулия.

Самолети на пожарната се намесиха 31 пъти, с цел да се оправят с пламъците, заяви италианската Гражданска отбрана.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР